Bolt handlar om den lille hunden med superkrafter, åtminstone tror Bolt att han med laserblick och superskall kan skydda sin matte Penny. Men allt är bara en populär TV-serie där alla vet vad som gäller utom den charmige vovven som har en alldeles egen trailer fylld av leksaker och mat.

En dag när de elaka katterna retar honom genom takfönstret lyckas han fly och hamnar på ett flyg från Hollywood till New York. Utkastad i verkligheten blir det svårt för lille Bolt att klara sig, särskilt som hans superkrafter verkar funka dåligt, och nu börjar den långa resan tillbaka till västkusten och Penny som saknar sin vän. Det blir en roadtrip med en hel del överraskningar men med som sällskap och skydd har han katten Strumpan och hamstern Roffe i sin skyddande plexiglasboll.

Manusförfattarna verkar ha plockat en del inspiration från Truman Show där huvudkaraktären Truman Burbank (Jim Carrey) inte visste att han var mittpunkten i en populär TV-serie där alla andra var skådisar. När Bolt en bit in i filmen kommer ut i verkliga världen är han väldigt vilsen, liksom Peter Sellers i filmen Finnas Till där han är trädgårdsmästaren Mr. Chance vars verklighetsuppfattning dikteras av TV-apparaten. Sker något obehagligt försöker han zappa bort det med fjärrkontrollen, Bolt å sin sida tror att han kan skälla bort hoten precis som i TV-serien. Det är en småtrevlig roadmovie som helst ska ses i 3-D för ballare effekter och med originalröster av John Travolta, Malcolm McDowell och James Lipton från Actors Studio.
BETYG: 3 SOLAR

Ronny Svensson