Majsan: Tja, min sambo ska vara toastmaster på ett bröllop. Vad förväntas då av mig på bröllopet? Blir jag automatiskt toastmadame?
Magdalena Ribbing: God morgon! Nej du blir inte någonting automatiskt - toast madame är en arbetsuppgift som du inte får endast på grund av att din sambo är toastmaster.

torkel: kan jag ha mina ljusa kostym på bröllop när klädsel kavaj är påbjuden?
Magdalena Ribbing: Om bröllopet är ungefär nu i sommartid passar det bra med ljus kostym.

Anonym: Vad får man som tjej ha på sig om det som klädsel står kavaj på en bröllopsinbjudan? Får man ha svart eller med svarta inslag i klänningen? Kan man ha champagnefärgat?
Magdalena Ribbing: Champagnefärgat låter ju härligt festligt - men är det inte - ja vad ska vi säga, mörk champagne, så avstå för att inte snudda vid brudens vita klädsel som hon ska få vara ensam om. Helt svart klädsel är traditionell sorgmarkering och ska undvikas, men numera är många helt hysteriska angående minsta svarta inslag i kvinnors bröllopsgästklädsel.

Anna: Jag undrar hur man gör med vänner som har gift sig i hemlighet. Uppvaktar man med present efteråt? Eller någon annan form av uppvaktning?
Magdalena Ribbing: Bröllopspresenten är inte ett kvitto på att man bjudits på bröllopsfes, utan en symbol för att man önskar lycka. Så vill du lyckönska dina nygifta vänner, ge dem en trevlig present.

Sara: Vi ska ha 3-rätters meny på vårt bröllop och vill sen vänta lite med tårtan. Är det ok att ta lite dans först och se ta lite tårta när bandet har paus?
Magdalena Ribbing: Det där med bröllopstårtan som en separat "underhållning" en stund efter middagen är faktiskt lite knepigt. Vem orkar äta en bamsetårta en timme efter en trerättersmiddag? Bäst är att ha bröällopstårtan som dessert vid middagne. men vill man ha den som en egen rätt så verkar det ändå mest förståndigt att vänta en bra stund - det vore annars synd på en rar tårta!

Anncharlott: Ger man presenter i efterhand när någon gift sig borgerligt utan bjudning och fest?
Magdalena Ribbing: Ja, som nyss är svarat, presenten har inte direkt med festen att göra, om man ser det formellt. Men visst kan man tycka att det är roligare att ge en stilig present när man får nöjet att delta i en bröllopsfest. Så den gåva man ger utan att man varit bjuden på bröllopet behöver ju inte vara så storslagen, kanske man kan säga.

Sofia: Vi ska ha tärna och bestman på vårt bröllop. Vem står för kostnaden för deras kläder, är det vi eller dom själv?
Magdalena Ribbing: Om kläderna är normalt sådana som tärnan och best man kan använda eller redan har i sin garderob så är det inget problem. måste speciella kläder som de aldrig kan använda mer införskaffas så är det brudparets kostnad.

Eva: Jag är mor till bruden. Jag funderar över present till burdparet. Ska jag eller ska jag inte köpa present till dem. Min adnra fråga är om att måste jag hålla tal till dem?? Eller är det pappan som gör det?? Men om han inte gör det?? Min sista fråga är om klädsel. Det blir en eftermidags brölop i en liten slott. Jag har köpt en super elegant dräkt med skor och väska i samma tyg som dräkten men jag har ingeting till huvudet. Hur ä det med att ha hatt eller inte på bröllop?? Tack för din svar i förhand. //Eva
Magdalena Ribbing: Föräldrar brukar ofta ge brudparet en bröllopspresent - du kanske har något som har gått i familjen som arv, en stol, en silvermugg, en tavla, och det passar i så fall bra. Annars ofta något till hushållet, glas eller porslin kanske. Brudparsföräldrar håller tal, det är helt rätt, och vill inte brudens far göra det så är det förträffligt att du gör det - skaffa min nyutkomna lilla bok Hålla tal (Forum) så får du massor av förslag och tips till hur man håller tal. Angående din klädsel: du behöver inte ha hatt alls, eller rättare sagt, om vigseln följs av en middag eller kvällsbjudning ska du inte ha hatt. Är det en mottagning efter vigseln och den tar slut före middagsdags, så kan du ha hatt men måste alltså inte.

sandra: God morgon ! Om man har en lite kortare kläning kan /får man ha ett par vadlånga tights på sig under som är så mordernt nu ?
Magdalena Ribbing: Visst kan du -. men jag avråder, leggings, tights och vad de kallas ser fritidsaktigt ut och en fest är inte den sortens fritid där sådana plagg är formellt korrekta.

Anders P: Jag och min fästmö bestämde i helgen ett datum för vårt bröllop nästa vår. Jag brukar hålla tal i olika sammanhang och jag har redan börjat fundera på mitt tal till bruden och har lite funderingar över vad det skall/bör innehålla? Kan jag till exempel börja med att fokusera på mig själv och rikta ett tack till mina föräldrar för en bra uppväxt och så vidare, för att sedan rikta mig mot bruden och prata om henne och vårt framtida liv.
Magdalena Ribbing: Tänk om! Det är inte en svensk tradition att brudgummen håller tal på bröllopet, och gör han det så ska talet riktas till bruden som den underbara person hon är, och till hennes föräldrar som tackas för festen och för sin underbara dotter. Men att ett brudgumstal skulle handla om brudgummen själv - nej nej!

Monica: Har svårt med vilka vi ska bjuda och inte. Min morbror har barn, mina kusiner, som jag vill bjuda men hans fru har även tidigare barn med en annan man, måste jag även bjuda de barnen? De är alltså vuxna barn det handlar om.
Magdalena Ribbing: nej, inga personer som man itne umgås med behöver bjudas - att föräldrar vill ha med hela sin barnskara oavsett ålder är ju vanligt, men det behöver inbjudarna - brudparet inte bry sig om. Så att din morbrors styvbarn skulle bjudas - nej, inte alls om du inte umgås med dem.

Lena J: Vad gäller när det står klädsel kavaj? För herrar, kostym el. kavaj o byxa? Längd på klänning/kjol för damerna? Finns det regler för färger och mönster på klädsel i detta fall? Vi är morbror o moster och våra vuxna barn kusiner till bruden - bör vi hålla tal?
Magdalena Ribbing: Kavaj är en formell klkädselangivelse som innebär hel kostym för män, mer eller mindre mörk bereoende på årstid, och för kvinnor en festfin knäkort eller vadlång klänning eller kjol med överdel, i material som markerar lcke-vardag. Färg precis den man vill ha, utom helt svart och helt vitt. Mönster efter smak. Ingen av er behöver hålla tal, men ni kan göra det om ni vill!

anonym: vi har blivit bjudna på ett hemma på gården bröllop där brudparet istället för present vill ha 250:- per.pers.för mat ,dryck o musik.För oss blir det 1250:- kanske inte riktig vad vi tänkt handla för.Är det det nya ,känns inte klokt
Magdalena Ribbing: Tacka nej till bröllopet! Så kul är det väl inte att lägga ut dessa skattebetalda pengar för att få gå på en fest? Även om 250 kronor per person inte är en jättesumma så blir det mycket för en familj.

Jenny: Hej Har klurat på detta med rött, hur är det nu, "kan" man ha på sig det? Vi ska gifta oss och har fått frågan. Vi har sagt ja till det, ingen stor sak för oss. Men är nyfiken på vad det "betyder" om man bär rött. Uppskattar att läsa din bok m.m. =) MVH Jenny
Magdalena Ribbing: Tack Jenny för dina vänliga ord! ja, som jag nyss har sagt i TV4:s Nyhetsmorgon så är det där med att kvinnor som har rött som bröllopsgäster så otroligt löjligt att jag inte förstår hur någon normalt tänkande person kan tro på det. Det skulle alltså signalera att den rödklädda har haft ett förhållande med brudgummen. Ack ja. Hur dum får man vara, undrar jag, så kallad praxis eller etikett ska grundas i förnuft och det kan man ju inte påstå att den där tanken är. Vilken kvinna visar frivlligt upp sitt kärleksliv genom att välja en viss klänningsfärg? Glöm det!

marika: kan man ha bröllop för bara den närmaste familjen eller är det ojust mot bekanta och vänner?
Magdalena Ribbing: Helt rätt att ha ett familjebröllop! Det är den ursprungliga tanken med bröllopsfesten, att de två släkterna ska mötas. Så det går alldeles förträffligt bra.

Inger: Vad innebär valfri klädsel både för man och kvinna? Vi skall på kyrkbröllop i september.
Magdalena Ribbing: Valfri klädsel är välment av inbjudarna men tyvärr en av de dummaste klädkoderna som finns för fester. Den ställer bara till krångel för gästerna som inte vet om de ska mörk kostym eller jeansnivå. Men klär du dig på nivån Kavaj, alltså en hygglig vanlig gåbortsklädsel, så kan det inte bli alltför fel.

Kristina: Hej Magdalena Du har inte hört någon haft kräftskiva på sitt bröllop. För tre år sedan vigdes ett par i Svenska Gustafskyrkan i Köpenhamn och bröllopsfesten bestod av kräfskiva i kyrkans lokaler efteråt.Vill rekommendera vigsel i denna vackra kyrka...det blir billigt och ändå festligt. Hälsningar Kristina
Magdalena Ribbing: Roligt att få veta! Det låter som ett jättetrevligt bröllop!

Linda: Vi är bjudna på ett bröllop i höst, vår familj består av 2 vuxan och 3 barn och det är bara vi vuxna som får vara med på middagen, hur gör vi nu? Är det vanligt att bjuda delar av familjer?
Magdalena Ribbing: Men varför skulle barnen få vra med på bröllopet? Det finns barnvänliga bröllop typ eftermiddagskalas i trädgården elelr någon stor lokal där barnen kan få springa runt och leka. Men en mer traditionell bröllopsfest med middag och vin är ytterst sällan barnvänlig. Det blir inte roligt för barnen, och inte roligt för övriga gäster heller. Nog går det att ordna barnvakt?

Hanna: Kan man som brudgummens brors fru ha på sig en klänning som man knyter runt nacke och byst. Klänningen är förövrigt lång. Tack Hanna
Magdalena Ribbing: Att du är brudgummens svägerska har inte med din klädsel att göra. Ett vanligt missförstånd är att nära släktingar ska klä sig på ett annat sätt än övriga gäster, vilket alltså är helt fel. Passar din klänning in i den angivna klädkoden kan du givetvis ha den.

christina: min man (brudgummens far) vägrar hålla tal på sonens bröllop, hellre stannar han hemma. Hur är det, måste han hålla tal till brudparet?
Magdalena Ribbing: Stackars din man! Han har som så många panik inför att hålla tal. Så låt honom slippa, du kan ju mycket enkelt ta över den "plikten" och hålla talet till er son och säga att du talara även på hans vägnar. Om ingen av er skulle hålla tal tror jag att det skulle väcka viss förvåning.

Leia: Kan man gifta sig utan att kyrkan måste involveras? Kyrkans värdegrund och synsätt på världen känns väldigt främmande och jag vill inte att de ska ha någon som helst inblandning i mitt bröllop.
Magdalena Ribbing: Läs på www.skatteverket.se så får du all information om borgerlig (civil) vigsel. Kyrkan mnåste inte alls vara med. Nog har du hört talas om borgerlig vigsel? Den är precis lika juridiskt giltig som en kyrklig vigsel.

Brudens mor: Hej Magdalena,min dotter som tidigare i år gift sig i USA med en amerikan ska nu i augusti komma hem till Sverige för att välsigna äktenskapet med sina närmaste släktingar närvarande, kan hon använda sin brudklänning och ska hon ha blommor och vilken klädsel passar för gästerna. Välsignelsen kommer att äga rum på en strand eller möjligen i ett litet kapell. Tack på förhand
Magdalena Ribbing: Visst kan din dotter ha sin brudklänning men hon kan ju avstå från övriga bruddetaljer såsom brudbukett och slöja. Om välsingelsen följs av en middag kan gästerna bjudas med klädsel Mörk kostym. Är det tidigare på dagen är Kavaj lämpligt.

Lena: När vår dotter skall gifta sig står det "kavaj/sommar" på inbjudan.( Vi vill inte att gästerna skall behöva ha stora utlägg för inköp av dyra kläder som de kanske inte kan använda mer.) Brudparet skall ha lång klänning med släp resp. frack. Min man skall förrätta vigseln och bär sin kaftan under efterföljande middag. Kan jag ,som brudens mor, ha en lång röd taftklänning med baddräktsliv och vid kjol? Blir detta "för fint"?
Magdalena Ribbing: Du kan absolut itne ha den klänning du beskriver till klädkoden kavaj -det blir på tok för uppklätt. En knäkort eller lite längre enklare klänning eller kjol med överdel är korrekt.

Victoria: Vad förväntas damen ha på sig när det står "kostym" och "mörk kostym"? Och varför lever dessa gamla uttryck kvar, när vi strävar efter jämställdhet på så många andra plan?
Magdalena Ribbing: De etablerade klädbegreppen är Högtridsdräkt (frack), Smoking, Mörk kostym och Kavaj. Någon klädkod som heter Kostym finns alltså inte. Orsaken till att klädseln anges i männens kläder är att den är entydig medan kvinnorna har så mycket större variationsmöjligheter. Jag har länge försökt hitta mer jämställda begrepp men misslyckats. Är det någon som kommer på bättre klädselangivelser, korta förstås, så mejla dem gärna till mig, hit eller till dn.se/etikett.

Malin: Hej! Jag ska gå på bröllop i augusti. Är det ok att ha en ljusrosa klänning på sig?
Magdalena Ribbing: Synnerligen lämpligt!(om inte det ljusrosa ser ut som vitt!)

Johanna: Som brud vad gäller med kort och lång klänning, är det förknippat med olika tider på bröllopet och vad skall brudgummen ha på sig om jag har en knälång klänning?
Magdalena Ribbing: Vigsel och fest dagtid är mer lämpligt för knäkort eller vadlång brudklädsel medan kvällsfester brurkar ses som tillfälle för lång brudklänning. Om bruden har knälång klänning passar det bra att brudgummen har mörk kostym.

Sofi: Hur bemöter man de som ifrågasätter ett barnfritt bröllop??
Magdalena Ribbing: Man ber dem skaffa barnvakt och förkalrar att bröllopsfesten inte är barnvänlig.

Ellen: Brudparet önskar sig penningbidrag till resa insatt på konto. Hur överlämnar man en sådan gåva?
Magdalena Ribbing: Den allt vanligare önskan frånb rdupar om pengar kan hanteras så att man lägger pengarna i en snygg liten ask eller burk och packar in den med sedvanligt lyckönskningskort.

Irene: Hej! Min syster ska gifta sig snart och jag funderar om bordsplaceringen av kärnfamiljen under middagen. Jag har hört att man "byter" föräldrar, så att hans föräldrar och syster (i detta fall) ska sitta vid min systers sida och mina föräldrar och jag ska sitta bredvid honom. Hur hårdhållen är regeln? Kan man vid mindre oficiellt bröllop ändra på ordningen? Vi är något oroliga för språkbristerna föräldrarna emellan. Tack!
Magdalena Ribbing: Brudparet omges av föräldrarna, brudens far sitter på hennes andra sida, brudens mor på brudgummens andra sida, brudens far har brudgummens mor som bordsdam, osv. Syskon kan placeras därefter eller vid andra närstående längre bort vid honnörsbordet eller något bord intill. Men självklart kan man placera så att gästerna kan prata med den de sitter intill!

Kristina: Bröllopspresent önskat sig brudparet bidrag rill kärlekssemester. Hur ser Du på det?
Magdalena Ribbing: Att det är lite okonventionellt - förresten, vad är en kärlekssemesteer? Skulle det finnas någon annan semestermöjlighet för ett brudpar? Men kärnfrågan är ju vem som ska bli glad för presenten, givaren eller mottagaren. Så ge pengar om det nu är det enda som önskas!

sandra: Har en klänning men är osäker... kan man maila bild till dig på den å se vad du tycker ?
Magdalena Ribbing: tyvärr inte - jag hinenr inte ta emot bilder!

marika: Vad tycker du om kuvertavgift? För egen del tycker jag det känns fel att betala pengar för mat på en fest. Mat som gästerna inte bestämmer om heller. vet själv om ett par som gått med vinst(maten blev billigare än beräknat ).
Magdalena Ribbing: Det har blivit mså vanligt att man knappast längre kan irritera sig på att gästerna ska betala för att få gå på kalaset. Men obs att kuvertavgiften alltid måste vara istälelt för bröllopspresent! Att gästerna inte har valt maten de betalar för är inget att göra något åt. Men man måste inte tacka ja till ett bröllop, eller någon annan fest.

karin: vad gör man om man inte tycker om eller tycker att man passar i klänning och planerar att gifta sig..
Magdalena Ribbing: man väljer att gifta sig med ett bröllop som har en lättsmmare prägel, och skaffar långa fina byxor kanske med en tunika över.

jenny: får man ha svart på sig på bröllop?
Magdalena Ribbing: Nej. inte helt svart - och med nuvarande hysteriska bröllopsattityder ska man ha så lite svart som möjligt om man är kvinna.

Malin: hur mycket ska man lägga på en bröllops present?
Magdalena Ribbing:

: Hej Magdalena! Vad förväntas av en bestman/marsalk, är det någon skillnad på bestman/marsalk.
Magdalena Ribbing: En best man har man endast om bruden förs till altaret av sin far eller annan närstående. Då väntar brudgum och best man vid altaret på att bruden "överlämnas" till brudgummen. Detta är inte en svensk tradition,och Svenska kyrkan är inte alltid med på den. Marskalk är brudgummens uppvaktning, och marskalken - en eller flera - går efter brudparet in i kyrkan och ut därifrån. En best man förväntas hålla tal till brudgummen under festen, och samma sak gäller en marskalk.

Malin: Jag ska på bröllop i september och vill gärna att jag och min man ska matcha varandra i kläderna. Han kommer att ha mörk kostym med orange slips och servett i fickan. Jag har letat överallt efter en klänning med oranga inslag. Jag har en stiligt svart klänning och en orange/blommig scarves som jag isf tänkte ha brett runt midjan funkar det?
Magdalena Ribbing: Du ska inte ha en svart klännin som bröllopsgäst, inte ens med en orange scarf som skärp. Att en kvinna skulle matcha sin mans klädsel är inte något förväntat eller särskilt korrekt. Någon servett ska din man inte ha i bröstfickan, utan en näsduk. Det verkar enklare att han skaffar slips och näsduk i en färg som du har på din klänning - om ni nu vill matcha varandra, vilket är en amereikansk collegestudentvana.

Granne: Är det OK att ha sitt bröllop hemma i trädgården med 60 gäster, lägga en lapp i brevlådan hos grannarna om läget och sedan ha stereon på högsta volymen till kl 04.00 ?
Magdalena Ribbing: ja, du har väl kanske själv det svar du vill ha på frågan! Men visst kan man som god granne stå ut med en engångsfest so man ju hoppas att bröllopet är.

Karin: Har vänner som gifte sig i söndags i närvaro av familjen och inbjuder till sk "efterfest" om två veckor. Till festen önskas det att man tar med något att grilla, dryck till maten (eller den kan köpas till själkostnadspris). Vill man dessutom hitta på någon underhållning uppskattas det... Är det ok att bjuda in på detta sätt ? mvh en fundersam karin
Magdalena Ribbing: Du menar att du som gäst vill bli BJUDEN inte ombedd att medföra festen själv! Det är förståeligt, men många brudpar har ont om pengar och klarar inte utgifterna för en fest, och hoppas att deras vänner tycker att det är roligt att umgås ändå. Du måste ju inte ta med någon oxfilé och något Chateau finfint och inte helelr behöver du åstadkomma någon underhållning. Så tyckeer du att det är kul med sällskapet, gå på kalaset - och vill du bli bjuden på riktigt, tacka nej och vänta på bättre tider.

Emma: Hej Magdalena, vårt datum för o.s.a. börjar nu närma sig och jag undrar därför: vad skall man göra med dem som inte har svarat? Jag har inte lust ringa upp eftersom det kan verka som att man trugar på dem att komma?
Magdalena Ribbing: Visst ska du ringa och fråga dem du inte har fått svar från dagen efter sista svarsdatum! Det är verkligen inte att truga dem, det är att hjälpa dessa arma stackare som varken har papper, penna, telefon, dator eller frimärke. Men det ska du inte låta dem förstå, utan säg soligt "undrar bara om posten inte funkat eftersom vi inte har fått ditt svar, vi tycker att det vore kul om du var med". Det kommer att bli ursäkter av typen "hade tappat inbjudan" eller "datorn har krånglat". Bry dig inte om detta, utan låt bara glad. Men ring! Absolut!

Linda: Vi blev inbjudna till dop och det blev ett "överrasknings" bröllop. Ska man då ge bröllopspresent i efterhand eller inte alls?
Magdalena Ribbing: Om du vill gratulera brudparet så ge en trevlig present.

Anki: Om bröllop är i början på september. Och det står kavaj-kan man ha svart kostym då?
Magdalena Ribbing: En man kan ha svart kostym. En kvinna kan inte ha det.

Birgitta Klint: Är bjuden på kyrkbröllop i inbjudan står det klädsel kostym och lång länning. Styr inte kostymen till valfri klänning. Vigseln är klockan 16:30.
Magdalena Ribbing: ja, denna klädselangivelse är ju en besvärlig sammanblandning av det mesta. Synd att inte inbjudare tar reda på hur det ska stå för att gästerna ska begripa! Formellt är Kostym inte en klädkod - antingen heter det Mörk kostym, eller så heter Kavaj, och av dessa två är Mörk kostym den högre nivån. Lång klänning hör inte till någondera nivån. Men tackar man ja till detta bröllop så får man anpassa sig efter inbjudan, och som kvinna då ta en lång, enkel klänning, och som man en mörk kostym.

carin svensson: ska hålla tacktal på mitt barnbarns brölopp jag är en gammal mormor. Jag vill ha tips på tal, var kan jag läsa om det på internet?
Magdalena Ribbing: Hoppas att det inte låter reklamigt, men jag har inte något bättre svar till dig än att du lånar elelr köper min nyutkomna lilla bok Hålla tal (Forum) där du får massor av förslag till tal och hur man håller dem.

Cecilia: Är det "tradition" att gifta sig i den stad som bruden kommer ifrån?
Magdalena Ribbing: Det kan man säga, eftersom brudens föräldrar förr brukade bjuda på bröllopet - på den tid när kvinnor var omyndiga och bodde hemma till dess de gifte sig. I dag är det absolut inte så, som bekant, så den traditionen med brudens hemort kan man bortse från.

Rosie: Är det OK att bara bjuda vissa gäster till kyrkan och inte till festen?
Magdalena Ribbing: Det är en vanlig sed att skicka inbjudningskort till enbart vigselakten (obs utan klädkod och utan att be om svar givetvis) till personer som man tror skulle uppskatta att få övervara ceremonin. Men ganska många är i dag okunniga om denna praxis och blir sura för att de "bjuds" bara till kyrkan. Så man får vara varsam med detta numera. Kyrkan är i princip öppen för alla och vem som helst kan alltså egentligen slå sig ner där och se på ett bröllop, utan inbjudningskort.

Anki: Du skrev innan att kavaj=mörk eller ljus kostym beroende på årstid, men varför har man då en dresskod som heter mörk kostym? Kan man inte ha finbyxor o typ en skjorta bara när det står kavaj? eller ska man ha hel kostym?
Magdalena Ribbing: Ja du, varför man kan ha mörk kostym även till klädkod Kavaj kan ju ha flera anledningar, en av dem att alla inte har flera olika finkostymer i skilda färger. Finbyxor och kavaj räcker inte till klädkod kavaj, om man vill vara formellt korrekt klädd, då har man hel kostym - mer eller mindre mörk.

Margareta: Hej! Jag letar som bäst efter en fin klänning till vår dotters bröllop. Både expediter i butikerna och mina vänninor säger att jag, som brudens mamma, skall vara "lite finare" än övriga damer. Det skulle vara roligt eftersom min dotter också skulle uppskatta det. Vad tycker du? På inbjudan står: kavaj. Tack på förhand!
Magdalena Ribbing: Tyvärr är alltför många modebutiker - och våninnor - felinformerade om brudens mors klädsel och sprider denna dumhet om skiljande klädsel. Det är alltså fel. I en del amerikanska kulturer förekommer det, men int4 i svensk tradition. Förr när bruden föräldrar bjöd på bröllopet, var ju brudens mor värdinna och som sådan skulle hon klä sig en aning MINDRE fint än gästerna, för att ingen av dem skulle riskera att känna sig för lite elegant. Så du ska inte klä dig finare än gästerna. Det vore helt fel, hur roligt du än kan tycka att det vore. Nu är det slut på min svarstid! Jag tackar alla goda frågeställare och är ledsen över att jag omöjligt har kunnat besvara alla frågor - det har verkligen varit en flod av sådana. Hej och tack för mig!