Konstnären, modellen och numera också skådespelerskan Carolina Gynning är nyligen hemkommen från filmfestivalen i Venedig där hennes debutfilm Blondie, regisserad av Jesper Ganslandt, fick mycket fin kritik.

 - Det var en helt omvälvande upplevelse att gå på röda mattan i Venedig, berättar Gynning. Det var 1400 personer som hade kommit för att se vår film, cineaster från hela världen. Man kände sig som värsta rockstar!

Filmen är redan lite mytomspunnen, trots att den ännu inte haft premiär i Sverige. Carolina Gynning spelar Elin, en fotomodell som festar och lever livet i Milano. När hennes mamma fyller 70 år reser Elin hem för att fira henne, och återförenas då med sina systrar, med vilka hon har en knepig relation då de är så olika. Carolina berättar att Jesper Ganslandt faktiskt hade henne i åtanke när han skrev rollen.

 - Det finns likheter mellan Elin och hur jag var förut, men det finns också skillnader. Elin har väldigt dålig kontakt med sin mamma, medan jag har världens bästa kontakt med min. Hela filmen går ut på att karaktären Elin är lite utfrusen ur sin familj.

Carolina berättar att det var väldigt jobbigt att spela rollen, då hon var tvungen att plocka fram mycket av den ångest som hon känt när hon själv levde ett mer utsvävande liv med fester och kändisskap.

 - Jag undrade om det ens var värt det, så jobbigt tyckte jag att det var att ta tillbaka den här kvinnan som jag var förut. Jag berättade för regissören Jesper att jag verkligen var rädd för att göra det här, varpå han svarade "men det är ju därför jag har valt dig - du har det här nära inom dig".

Utöver sin debut som skådespelerska så har Carolina Gynning dessutom hunnit med att bli mamma till dottern Alicia under det gångna året. Hör henne berätta om moderskapet samt se klipp ur Blondie ur lördagsintervjun ovan.

MER CAROLINA GYNNING:

Gynnings spellista i Spotify

Nöjespanelen hyllar de nya svenska filmerna

Carina Berg och Carolina Gynning bearbetar förlossningsdrama

Första bilden på Gynnings bebis

Carolina Gynning om sin konst