Den 10 augusti är det åter dags för det uppskattade inslaget där Casten Almqvist guidar tittarna genom förmiddagens ämnen.

- Det känns hedrande att återigen få delta i arbetet med Sveriges bästa och största morgonprogram. Att gästspela i studion blir svårare varje gång eftersom redaktion och ordinarie programledare lyckas höja nivån på programmet år från år, säger Casten Almqvist.
Programmet kommer att bjuda på en bred innehållsmix som redaktionen tillsammans med Casten Almqvist – som själv har en bakgrund som journalist och bred erfarenhet från publicistiska sammanhang – arbetar fram under ledning av redaktör Anja Nisshagen. Och bland medarbetarna på Nyhetsmorgon finns numera en utbredd rutin i att gemensamt förbereda sommarvikariatet.

- Med den position som Nyhetsmorgon har idag ställs höga krav på redaktionen och våra programledare. Att dela erfarenheter från det arbetet tror jag är värdefullt för alla parter och därför känns det både viktigt och kul att traditionen med Casten som sommarvikarie lever vidare, säger Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon på TV4.

Casten Almqvist leder Nyhetsmorgon mellan klockan 07.58 och 11.28 den 10 augusti 2019.