Per: Hej Lotta! Har du tränat upp ditt absoluta gehör eller har du haft det naturligt sedan barnsben?
Lotta Engberg: Såklart att det har blivit övning, men kanske framförallt tror jag att man föds med det! Kram Kram

Tomte-Lisa: Hur bra är egentligen din Bingolottoredaktion?
Lotta Engberg: Hej hej redaktionen. Ni är bäst i världen. PUSS

MICKE: HEJ LOTTA VILL DU GÅ UT MED MIG PÅ MIDA
Lotta Engberg: Tack för frågan. Känner mej hedrad

Doggy: hejsan! Var är hunden när du är på Liseberg och Bingolotto?
Lotta Engberg: Husse och Alice är med om det passar och det finns pinkeställen nära.

Lollo: Blir det bingokryssning i vår? Dem är trevliga!
Lotta Engberg: Vet inte ännu. Men visst är dom helskojjiga. Jag kan berätta i Bingolotto så fort jag vet!

Daniel: Hej snygging! Det här bör man inte fråga men jag kan inte låta bli att undra. Din ålder? Du ser vääääldigt bra ut. Det är nåt sexigt glow över dig. Keep up the good work. ;-)
Lotta Engberg: Halloj Pinglan! 46 härliga år har jag knallat på denna sköna jord.

Marta: Hur får man upp de "höga tonerna", kan man öva sig till detta?
Lotta Engberg: Det är klart att du kan. Man kan öva upp det mesta. Ta kontakt med en sångpedagog så kan du få lite hjälp på¨vägen. Lycka till

lillie karlsson: Först villjag bara säga "Tack". Jag lyssnar egentligen inte på dansmusik och jag spelar inte bingolotto, men jag älskar din sångröst (hur kan du inte "gå igång" på den?????) och lyssnar jättegärna på dig. Jag t o m slår på bingolotto ibland bara för att du är en sådan fenomenal programledare!!! Till slut min fråga - har du någonsin funderat på att sjunga jazz? Eller swing?
Lotta Engberg: Du det har jag. Jazz känns så naturligt med svänget och alla blåa toner. Vi får se vad framtiden har på gång. Tack förresten

lasseBerghagen: Hur kan du se så fräsch ut på morgonen ? Är det Patrik som håller dig ung ?
Lotta Engberg: Nej det är Anders på Nyhetsmorgon

Ann-Christin ig: vill sända dig min bok om min son som du kramade på Allum i lördags i slutet av din vistelse där. (han med röd jacka) kan jag sända den till bingoredaktionen? och vad är adressen? kram från mor och son p.s. du har en fantastisk röst och ser bra ut, men det viktigaste, du verkar ha ett stort varmt och rymligt hjärta!
Lotta Engberg: Jag kan inte adressen till Bingolotto, men juag tror att det räcker med Bingolotto Göteborg. Alla vet var det ligger. Kram själv

Per: Jag är fascinerad av absolut gehör. Hur skulle du beskriva tonen D?
Lotta Engberg: Alldeles ensam låter den ganska ledsen, men om den finns i ett accord brukar den vara den som lyser upp accordet. Svårt!! Men roligt.. Gladaste tonen tycker jag är B

Bengt: Hur kommer ni på Per dahlberg roliga reportage i Bingolotto egentligen?
Lotta Engberg: Per Dahlberg är en fantastisk spånare. Han hittar på det mesta själv tillsammans med Roland, fotografen. Per och jag är faktiskt gamla klasskamrater!

Henrik: Jag fyller år imorgon och bävar för att folk ska sjunga " ja må han leva". I min släkt så är det kanske 2-3 personer som kan sjunga, men resten låter som ostämda fioler. Jag får rysningar och vägrar oftast lyssna eller delta på deras "skönsång". Hur brukar du göra när du ställs inför samma dilemma?
Lotta Engberg: Jag tycker du ska strunta i hur det låter. Det är vgäl superkul att dom tycker om dej och vill att du ska " Leva i hundrade år" Och du, Grattis förresten

Göran: Hej Lotta ! Vilka intstrument klarar du av ?
Lotta Engberg: Piano och tvärflöjt är det jag spelade när jag gick på Musikhögskolan. Men är det party så kan jag t.o.m. spela dragspel, blockflöjt och gitarr!

Thommy: Hej Lotta. Jag var på Bingo-Lotto i Söndags med min mamma Alfhild som fyllde 100 år. Jag skulle bara på detta vis tacka för den sång och hurrande för mamma innan programmet.Det var väldigt uppskattat.
Lotta Engberg: Kan du inte hälsa Mamma och säga att alla vi i redaktionen tyckte att hon var superläcker.

Therese: Hej Lotta! Hur brukar du fira julen?
Lotta Engberg: Med alla goa fina i familjen. Hemma i skogen.

sam: hej lotta!ska du spela i stockholm nått?hur e det barnen det va ett tag sen man va barnvakt till dom i spanien
Lotta Engberg: Nästa lördag så kommer jag till Stockholm och skivsignerar. Då är du välkommen

Daniel: Hej Lotta! Hur tog du dig in i musikvärlden? Och hur gammal var du när du började med musiken? Kram Daniel
Lotta Engberg: Allt började egentligen när vår familj fick farfars piano. Då var jag 5 år. Efter det har det klinkats i varje vrå hela tiden.

Anita Eriksson: Saknar du inte dansbandstiden? Vi saknar dig, har dansat mycket till dina fina goa dansbandslåtar och du sjunger så bra. Kram Anita
Lotta Engberg: Jag kan sakna dansbanorna och publiken jättemycket. Det är mest bussen jag är väldigt glad att vi skrotat. Nu är det strax dags för mej att sjunga igen så nu blir det paus i chattandet. Tack alla ni som skrivit och så givetvis" GOD JUL TILL ER ALLA"

moderator: Det var all tid vi hade den här gången. Tack till er som chattat och tack till Lotta Engberg.