Efter övertagandet på Kuba lämnar Ernesto ”Che” Guevara Fidel Castro för att störta regeringen i Bolivia tillsammans med några kubaner och frivilliga bolivianer som tror på den väpnade revolutionen. Historien från Kuba upprepar sig och Che och hans män utbildar bybor i gerillakrigsföring och hur att hantera vapen. Vi följer Che det sista året i djungeln 1967 då hans grupp blir förråda, tillfångatagna och dödade av den USA-stödda Bolivianska armén.

Andra delen av Steven Soderberghs film om argentinaren Che Guevara har samma dramaturgiska upplägg som första delen med den skillnaden att vi nu befinner oss i Bolivia istället för på Kuba. Historien är koncentrerad till djungeln där Che lägger upp taktiken för maktövertagandet och man saknar de svartvita scenerna från FN och Ches övriga aktiviteter utanför den väpnade kampen som gjorde Che - Argentinaren så varierad och spänstig.

Den långa första akten saknar puls och man känner att Soderbergh skulle kortat på flera ställen, samtidigt blir den mer gripande sista timmen och Benicio del Toro är samlat trovärdig när kulorna börjar vina kring hans grupp i djungeln.
BETYG: 3 solar

Ronny Svensson