Efter att Chris Kläfford vann Idol 2017 så väntade en turné värd 500 000 kronor samt en möjlighet att få starta upp sin karriär i musikens huvudstad, Los Angeles. Under våren reste Chris med direktflyget till Los Angeles för att träffa låtskrivare, producenter och nyckelperson för att på bästa sätt starta upp sin karriär.

Under tiden i Los Angeles hade Idol-juryns Alexander Kronlund förberett en överraskning för Chris Kläfford - ett möte med världens mest framgångsrika musikproducent, Max Martin. På plats i den hemliga MXM-studion i Los Angeles skedde mötet tillsammans med Kronlund, som fortfarande har ett ben på andra sidan Atlanten. 

- Alexander Kronlund känner ju Max Martin så han sa "när du väl är i Los Angeles så måste du ju få träffa Max Martin", berättar Chris Kläfford.

I Nyhetsmorgon  berättade Chris Kläfford även om de övriga framgångarna efter Idol-vinsten samt tankarna på en USA-karriär.
- Jag skulle vilja nå ut till en större massa och det var ju väldigt bra respons från producenterna i USA. Jag skulle ju inte tacka nej, fortsätter Chris Kläfford.

Inom kort kommer vloggar från Chris Kläffords tid i Los Angeles. Håll utkik på Idols sociala kanaler.

Se intervjun från Nyhetsmorgon  här nedan.