Lilla Coraline flyttar med sin mamma och pappa in i Rosa palatset, ett ödsligt hus uppe på en kulle. Det bor några underliga figurer i huset, de gamla skådespelarna Miss Spinks och Miss Forcible med sina hundar och Mr Bobinsky som gör gymnastiska övningar på taket och övar upp cirkusmöss.

Coraline lär känna Wybie och hans märkliga katt och hon får en mjuk docka av honom som är lik henne själv. En dag när hon uttråkad undersöker det nya hemmet upptäcker hon en liten övertapetserad dörr bakom en fåtölj. På natten smyger hon in genom dörren och hamnar hos sina föräldrar i en annan version, dessa har tid för henne och lagar god mat men de har knappar till ögon precis som dockan…

Henry Selicks nya film bygger på en bok av Neil Gaiman och verkar ha hämtat en del inspiration från Lewis Carrolls klassiker Alice i underlandet. En lätt skrämmande ton gör den kanske mindre lämplig för de allra yngsta men alla vi andra som älskar Nightmare before christmas får här vårt lystmäte när det gäller animerad dockfilm!

I väntan på Tim Burtons stjärnspäckade version av ovan nämnda film om Alice så ska man absolut värma upp med den tuffa blåhåriga tjejens äventyr i Rosa palatset. En historia om att känna sig övergiven och att våga utforska de mörka platserna…

För rösterna svarar profilerade skådespelare som Teri Hatcher, Dakota Fanning, Keith David och Ian McShane och allra bäst är duon French/Saunders som de två lätt nippriga aktriserna. Filmen innehåller också en hel del musik signerad kompositören Bruno Coulais och bandet They might be giants och dessa förhöjer definitivt underhållningsvärdet! Visas även i 3D.
BETYG: 4 solar

Ronny Svensson