Sture Bergwall, tidigare Tomas Quick, dömdes för åtta mord - trots att det inte fanns någon teknisk bevisning. Han har varit frihetsberövad i 22 år och trots att skeptiska röster höjts mot hans bekännelser togs inga av fallen upp igen. Men när journalisten och författaren Hannes Råstam började undersöka saken drog Sture Bergwall tillbaka sina bekännelser och utredningen som ledde fram till de fällande domarna började ifrågasättas.

Mattias Göransson, chefredaktör för Filter, var med och färdigställde boken Fallet Quick - att skapa en seriemördare, efter att Hannes Råstam gått bort tidigare i år. 

- Jag är helt säker på att han inte begått något av de här morden. Förstår att man kan fråga sig själv hur det här är möjligt, säger Mattias Göransson.

Nu har Sture Bergwall beviljats resning i alla fallen och friats från två av morden, men frågan återstår hur någon aventuellt kan dömas felaktigt för åtta mord. 

- Det hela är absurt och måste utredas. Man måste gå till botten med det här. Och det som är ännu mer absurt är att sedan Sture Bergwall tog tillbaka sina erkännanden, så har man dragit in hans permissioner, man straffar honom. Det är helt galet, säger Mattias Göransson.

Se hela inslaget med Mattias Göransson och även Sture Bergwalls försvarsadvokat Thomas Olsson i klippet ovan.