Inbundna:

Mons Kallentoft: Höstoffer
Kallentoft aspirerar utan tvekan på titeln Sveriges deckarkung med den tredje delen i serien om kriminalinspektör Malin Fors, sominleds med att slottsägaren och advokaten Jerry Petersson kropp hittas flytande i en vallgrav. En riktigt kuslig och spännande berättelse om pengar och maktbegär.

Elly Griffiths: Flickan under jorden
Ruth Galloway är egentligen arkeolog men av en slump hamnar hon i en ouppklarad mordgåta. Griffiths deckardebut har mottagits så väl att Griffith redan lovat ytterligare nio böcker med Galloway på mördarjakt.

Ingrid Hedström: Flickorna i Villette
Förra året hyllades och prisbelönades DN-journalisten Ingrid Hedström för sin debut Lärarinnan i Vilette. Uppföljaren Flickorna i Villette håller samma höga klass när undersökningsdomaren Martine Poirot tar sig an tre mord med stora likheter utförda på samma dag.

Thomas Bodström: Idealisten
Förre justitieministern verkar ha skakat av sig den beska kritiken för deckardebuten Rymmaren. I uppföljaren Idealisten mördas det politiska stjärnskottet Carlos mitt i Riksdagshuset och spaningsledaren Susanne Dahlgren misstänker rasistiska motiv. Knappast något mästerverk, men läsvärt med tanke på Bodströms bakgrund.

Pocket:

Elisbeth Gilek: Varför dog Monika P?
Gilek följer spöktrenden i svenska deckare och berättar om en annorlunda mördarjakt då den leds av offret själv.

Niklas Ekdal: I döden dina män
Ekdal har inte hakat på spöktrenden men väl den med kvinnliga kriminalare. Här heter hon Johanna Tott och försöker lista ut varför flera högt uppsatta tjänstemän ritualmördats. Ekdal berättar i ett högt tempo vilket förstärker spänningen.

Ruth Rendell: Döden genom vatten
Klassisk deckarhistoria om hämnd och ouppklarade mord. Knappast särskilt originellt trots några oväntade vändningar, men spännande och välskrivet av en av världens mest lästa deckarförfattare.

Johan Theorin: Nattfåk
Spöken, tjuvar och mördare på Öland. Kanske är historien värd ett bättre slut, men Theorin får till en riktigt bra blandning av Stieg Larsson och Stephen King i Snöstormen.