- Det blir stjärnspäckat. Björkman och Järryd och en massa andra stjärnor. Men jag vill uppmana vanliga bjärebor att trots tennisveckan ta sig ner till oss. Folket som går ner med morgonrocken och badar på morgonen kan väl svänga förbi oss på vägen, säger Anders Kraft.

Vad kan man som tittare vänta sig av Nyhetsmorgon i Båstad?
- Det ger den bästa inblicken i vad finalhelgen innebär. Mingelreportage, kändisar men också mycket tennis, som det ju handlade om från början. Dessutom får jag jobba ihop med Tilde för första gången, det ser jag fram emot. Hon är så himla go.

Du och Tilde ska fortsätta traditionen som Jenny Östergren startade förra året och gå i tennisskola. Berätta om det!
- Det kan bli precis hur dåligt som helst. Tilde är ju skitbra, men jag kan ingenting. Vi ska tränas av en kille på tolv bast som heter William och är ett riktigt stjärnskott. Sedan avslutar vi med ett tungviktsmöte: Jag och Anders Järryd mot Tilde och Micke Pernfors. Mitt mål är att kunna kasta upp bollen över huvudet och slå till den. Och att få en utskällning av Micke Pernfors, kanske få honom att svära på amerikanska.

Det är som bekant en del party i Båstad. Hinner ni festa något själva?
- Jag var ute o gick med Peppe i går, och då känner man sig som man suttit inspärrad tjugofem år i ett kloster. Alla vill snacka med Peppe och krama honom, ingen vet ju vem jag är. Men en flaska skumpa efter dubbeln kanske, Pernfors är ju ändå Pernfors.

På tal om skumpa - hur vet ni att kändisarna ni bokar verkligen dyker upp på morgonen?
- Det finns två lösningar på det. Antingen bokar man stjärnorna sent i programmet, eller jättetidigt så kan de komma direkt från krogen.