Syftet med Mitt kök är att lyfta fram och tillgängliggöra svenska smaker och produkter, och därmed få oss svenskar att upptäcka all vår goda mat och över tiden bygga stoltheten över den.
I Mitt kök ska vi sätta svenska råvaror och svensk livsmedelsproduktion i fokus. Mitt kök ska lyfta fram våra unika svenska smaker – både vad gäller mat och dryck.

Närodlat och säsongsråvaror

I Mitt kök ryms såväl råvaror i säsong, närodlat som surdegsbak. Vi ska skildra såväl små- som storskalig svensk livsmedelsproduktion. Visst ska vi prata källarlagrad getost och marmelad men det är bara en del av storyn. Det handlar om det stora och det lilla. Den moderna konsumenten vill ha både lokalproducerat och halvfabrikat, både snabbmat och gourmetmat osv.


Underlätta vardagen

Därför ska Mitt kök också underlätta i en redan stressad vardag där ett uppiffat halvfabrikat kan förvandlas till en gourmet-måltid. Maten är en allt viktigare del av svenskarnas moderna och aktiva livsstil samtidigt som vi ägnar i genomsnitt 32 minuter om dagen åt matlagning, något som vi tar hänsyn till i Mitt kök-programmen.