Lue & Nizo: Ska ha en in & utflyttningsfest i början av juni i en lägenhet i sthlm för ca 50 pers. Några tips på va man kan hitta på för skoj???
Antonia och Camilla: Hej, Först och främst. Se till att dina gäster får behålla skorna på.Då blir folk både fina och glada. Vill du skona golven så kläm på dem möbeltassar. Nu till resten.Om du plaerar att servera någon mat - se till att den är nypvänlig med fingrarna. Undvik assietter och bestick, det blir för krångligt om folk ska gå runt och mingla - och det ska dom ju! Servera enkelt buffévin. Rött och vitt. Och öl. Dämpa beslysningen och förbered musik som du vet kommer att väcka känslor. Vill du hitta på något extra - dela ut priser: Till din bästa gäst genom tiderna, till den gäst som gjort mest repor i ditt golv, till den roligaste...osv. Köp ett fånigt pris och trumpeta ut framåt kvällen. Folk älskar att bli uppmärksammade! Ha så kul!

Åsa: När man har gäster och får en flaska vin i present, ska den då drickas direkt till maten eller sparas? Jag funderar kring detta varje gång situationen uppstår och vet inte vad som anses vara "rätt".
Antonia och Camilla: Kommer någon med en fin flaska vin i present så tycker vi nog att det kan kännas snopet för gästen om den langas fram direkt på bordet. Blir det en rolig kväll som drar ut på tiden och det fattas vin, så kan man fråga lite snällt om den kan öppnas, tycker vi!

Anitha: Hej!Hur får man tag på ett så roligt jobb som ni har..hur börjar man och vad kräfs för skola?Hälsn.Anitha
Antonia och Camilla: Vi tycker att det är kul att studera människor och hur de beter sig. Sedan har boken blivit till av detta intresse. Vad du tycker är roligt? Gräv där du står. Och skapa ett projekt av det!

sara: Varför är fötter fula?= Eller vad menar ni med det?
Antonia och Camilla: Vi menar inte att fötter är fula. Vi menar att folk som klätt sig fint från topp till tå ska få fortsätta känna sig fina även när de kommer in på kalaset. Man kan inte ta av folk deras fina skor, det är i det sammanhanget fötter blir fula. Skor är fina!!

sara: Varför är fötter fula? Ska maqn alltid ha skor på sig inne? Eller ska man inte använda sandaler? Eller vad mnenar ni?
Antonia och Camilla: Kolla på föregående svar!När det är fest ska man ha skor! Får man inte ens ha inneskor rekommenderar vi inte som Ribbing tofflor utan möbeltassar på sulorna!

Schmiterlöw: När man har många inbjudna till en fest känner man sig ju alltid otillräcklig för att man inte hinner prata med alla. Vad kan man göra åt det?
Antonia och Camilla: Hej!
Laga enklare mat, i vår bok finns recept på Funfood mat som inte tar mer än 1 timme att laga, sprider doft och väcker härliga känslor. Då har du dessutom möjlighet att vara klar i tid och behöver inte under kvällen oroa dig över äggklockor och ugnstemperaturer. Då är du närvarande och den perfekta värden/värdinnan!

Efva: Var får jag tag i den mönstrade duken som ni hade på det runda bordet? Underbart vacker!!!!
Antonia och Camilla: DEn kommer från Indiska!

Schmiterlöw: Hur gör man när värdinnan blir full och börjar gråta klockan 11.00.
Det händer ofta hos en god vän.
Antonia och Camilla: Förmodligen har värdinnan tagit sig vatten över huvudet genom att ha fokuserat på maten, dukningen och dekorationerna. Ge henne vår bok i present till nästa gång!

Johan: Varför i hela friden ska man stå på kalas?
Det är inte normalt där jag umgås, man blir inte avslappnad så länge man står.
Antonia och Camilla: Hej,
Vi har sett att sitter man ner under fördrinken blir man ofta trött och inte så sugen på prat och babbel. Står man max en timme vid fördrinken blir man mycket mera sugen på att sätta sig vid bordet. Det blir som en höjdpunkt. Vi håller med - står man för länge blir det tråkigt! Undvik det1

Spigge: Jag har läst boken och tycker den är jättebra. Har ni några nya projekt på gång och i så fall - vad hanldlar de om?
Antonia och Camilla: Tack!!Det är många som verkar tycka att boken behövs. Vår nästa bok kommer också att behövas!

eva lundstedt-g: Var kan jag hitta den underbara blommiga duken vid "ert" middagsbord?
Den är verkligen vacker!
hälsningar
eva
Antonia och Camilla: Kul. Tack. Den kommer från Indiska.

Anitha: Hur aktiverar man bäst sina gäster att börja prata med varandra om det är stelt på fest?
Antonia och Camilla: Hej!Folk kommer att börja prata om du är klar när gästerna kommer, har sänkt belysningen, ha drinkarna klara och är närvarande. Du är avslappnad - och stämningen är spännande, men inte spänd!Det är här nyckeln till framgång sitter - inte i någon flåsig aktivitet. En aktivitet lite senare vid bordet är dock en höjdare. Prova med att lägga en hemlig replik under varje gästs tallrik till exempel. Gästerna måste få in den i en mening under kvällen och alla andra ska gissa vilken meningen är. Lite spännande, rätt roligt! Testa!

Anna: Har ni några bra förslag på lämpliga presenter att överlämna när man kommer på fest? Känns tråkigt att alltid komma med en flaska vin.
Antonia och Camilla: Hej!
Vin är aldrig fel. Men om du vill hitta på något nytt, köp en peruk!

Fred: Best way to bring children into children the dinner?
Antonia och Camilla: Hello! The book is based on dinnerparties for grown ups. Maybe next book will be about children and parties!

Kerstin: Hej, ska ha en sommarfest för min sambo när han fyller 40 år med ca 30 gäster. Tänkte bjuda på många olika rätter med kall buffémat ( ca 4-5 olika kött- o fiskrätter, 4-5 olika sallader bl a någon potatissallad och pastasallad) och sedan 2-3 olika efterätter.
Hur många personer bör man göra till av varje rätt?
Antonia och Camilla: Hej!
Kul med fest. Vi har dock själva en förkärlek för varm mat. Oavsett kan man säga att man aldrig behöver proppa folk särskilt mätta. Lägg hellre krut på att skapa en härlig omgivning, mycket färger, dov belysning. Och musik som ni alla här minnen till!Lycka till! Grattis!

Olle Larsten: Välkomna till 2000-talet !
Det finns inte värdinnor utan även värdar !
Hälsn Olle
Antonia och Camilla: Hej! Så rätt så rätt!Äntligen, det här har ju varit kvinnornas domäner alldeles för länge!

Anitha: Hej!Går skämtsamma historier bra på en fest/Anitha
Antonia och Camilla: Så klart! Men dom bästa middagarna är ju när folk svingar sig mellan skämt och allvar.

Bruden: Har ni några tips på hur man gör en pyntar en bygdegård där bröllopsfets ska hållas. Främst dukning men också resten av lokalen. Vi kommer att vara väldigt mycket folk i en ganska liten och småtråkig lokal. Tack.
Antonia och Camilla: Hej så härligt det låter. Viktigt i större lokaler är ju att få till den lite intimare stämingen. kanske kan ni hänga upp tyger på väggarna som dämpar "lokalkänslan"? Tänk på att använda mer tända ljus och mindre lampor! Kanske löva lokalen för att skapa en mer ombonad känsla. Lycka till!