I fredags friades Thomas Quick för mordet på Johan Asplund och i måndags gick föredetta justitekanslern Göran Lambertz ut med en debattartikel där han hävdade att morddomarna mot Thomas Quick var korrekta. Björn och Anna-Clara Asplund, föräldrar till Johan som försvann 1980, elva år gammal, är kritiska till Göran Lambertz utspel.

Stark kritik


- Jag blev jätteförvånad att en person i hans position skriver en debattartikel. Jag tycker inte han ska syssla med sånt och dessutom så påstår han saker som inte är sant och han är dåligt pålåst, säger Anna-Clara Asplund.

Björn Asplund går ännu längre i sin kritik:
- Den enklaste tolkningen är att han har fått en total hjärnsmälta. Men om man tänker lite djupare så är det här ett försök av Göran Lambertz att rädda sitt eget skinn.

Öppna sår

Alla turer kring Thomas Quick i media gör att såren ständigt rivs upp för de anhöriga.


- Alltså det tar ju tag i en varje gång när man ska slåss emot personer som har en hög position i samhället och Björn och jag har slagits från dag ett. Dels när Johan försvann och dels när Thomas Quick dök upp och påstod att han hade, inte bara dödat vår son, utan han hade ätit av honom, säger Anna-Carin Asplund.

- Att sitta och lyssna på hur Thomas Quick äter och styckar och skändar och juridiken bara hejar på honom i det här fullständigt vidriga skådespelet. Det går inte att med ord beskriva den smärta som det innebär, säger Björn Asplund.

Kommer de få svar?

Hör dem berätta hur de gjort för att klara av den här tiden sedan deras son försvann och om de tror att de någonsin kommer få svar på vad som faktiskt hände.

Fler klipp om Thomas Quick:

Mordutredning återupptas efter 24 år

Därför kan Tomas Quick-fallet vara vår tids största rättskandal