Fredrik Bülow startade Tjejskjutsen. Han började skjutsa hem tjejer från krogen på kvällarna så att de slapp befinna sig i farliga miljöer.

- Man läser ju så mycket i media om vad som händer. Det är allt från våldtäkter till misshandel till rån. Både mot tjejer och killar, men det berör en hårdare när det handlar om kvinnor på något sätt. Så en helg tänkte jag: Nej, jag ska köra hem mina tjejpolare för jag vill inte att det ska hända någon av mina polare något. Just då hade det varit en rätt så grov våldtäkt i Helsingborg precis utanför konserthuset en måndagsnatt, säger Fredrik Bülow.

Det började i liten skala. Han skrev på sin profilsida på Facebook: "Om det är någon av mina tjejpolare som vill ha skjuts hem i kväll så har ni mitt nummer". Hans vänner hörde av sig och han skjutsade hem åtta tjejer redan första kvällen. Sedan dess har det bara växt och han har fått väldigt positiva reaktioner från tjejer. Vissa killar har däremot inte varit lika positiva:

- Alla tjejer är så överlyckliga. Det finns dock killar som varit kritiska. Många har sagt att jag är diskriminerande och det är någon som sagt att jag bara gör det för att ragga tjejer, men det får man bara skaka av sig, säger Fredrik Bülow.

Författarinnan Katarina Wennstam hyllar initiativet, men vill ändå påpeka att just överfallsvåldtäkter är en väldigt liten del av våldet mot kvinnor:
- Jag försöker väldigt ofta prata om att det stora problemet med mäns våld mot kvinnor inte är överfallsvåldtäkerna. Vi journalister har en tendens att lyfta fram just överfallsvåldtäkterna på sommaren, men det är inte det som är det stora problemet. De stora problemen uppkommer när kvinnor kommer hem från krogen, hem från jobbet. Och där är det för oss alla så svårt att veta hur vi ska agera. Det är väldigt mycket lättare att agera när det är något som händer ute i parker. Samtidigt har jag träffat många tjejer genom åren som blivit utsatta för våldtäkter och gruppvåldtäkter på fester där folk vetat om vad som pågått, men inte ingripit, säger Katarina Wennstam.