Revolutionary Road - Richard Yates
- Min favoritbok alla kategorier. Den är så välskriven att jag som författare faller ihop av beundran, varenda ord är på rätt ställe. Dessutom en bok som skakar om och inte lämnar någon oberörd - med andra ord har den allt dom krävs av en riktigt bra bok.

Skära för sten - Abraham Vergese
- En riktig krönika, en tegelsten om två tvillingar i Etiopien som växer upp på ett  missionssjukhus och hur det förflutna alltid påverkar de vi är i nuet. Sjukhusskildringar är  ju en bespottad genre, men den här är skriven av en professor i medicin och mkt bra.

Michael Connelly - Brottets bana
- En samling kriminalreportage av en av världens mest omtyckta krimförfattare, som liksom jag själv arbetade som rättsreporter i många år i LA. Här förstår man varför Connelly är så känd för sitt patos och  sin trovärdighet.
 
Sinuhe egyptiern - Mika Waltari
- Finska författarens praktverk om Sinuhe läste jag första gången redan i tonåren och har läst om många gånger sedan dess. Det är en mångordig, fängslande historisk roman om Egypten sett genom ögonen på en fattig ung man som upplever massor under sitt liv.

Lila hibiskus - Chimamanda Ngozi Adichie
- Debutromanen av den lovordade nigerianska författaren som slog igenom stort över hela världen med Halv gul sol. Jag tycker att denna är den bästa, en fruktansvärd berättelse om en tyrann till pappa som skadar sin familj i kristenhetens namn.

Vi i villa - Hans Koppel
- Jag skrattade högt och andra stunder ville jag bara stänga igen den, för att jag kände  igen mig så väl. Varning utfärdas - om man redan innan ifrågasätter sitt liv i kärnfamiljen  och förorten så är den ganska plågsam. Men mitt i prick.

Påven Johanna - Donna Woolfolk Gross
- Jag har ofta gett bort den här boken till andra och sagt lycklig du som ännu inte har  läst denna och har en sådan fantastisk läsupplevelse framför dig. Historiska romaner har jag alltid tyckt om, i synnerhet om kvinnor i manliga miljöer.

One day - David Nicholls
- Läs den på egnelska istället för på svenska, och framför allt: strunta i filmen, som verkligen inte gör den här roliga, gripande och nyskapande berättelsen om en ungdomsförälske rättvisa.

Lyckan, kärleken och meningen med livet - Elizabeth Gilbert
- Samma sak gäller denna bok som har fått oförtjänt mycket skit på grund av den klyschiga filmen med Julia Roberts (Eat Pray Love), men boken om en kvinna som bryter upp frågan ett dåligt äktenskap och ger sig ut på en resa är välskriven och lärorik.

Michael Connelly - Poeten
- Min favoritförfattare i krimgenren är tyvärr ojämn numera, han ger ut böcker i lite för hög takt. En av de tidigaste och allra bästa är den här, som inte handlar om kriminalaren Harry Bosch utan om Jack Mc Evoy (som också återkommer i Blodspår).