Obs: Med reservation för ändringar.

Måndag 3 november

Valets viktigaste frågor
Ekonomi, Irakkriget, energifrågan, moral och sjukvård pekas ut som de viktigaste frågorna i årets valrörelse. Harvardprofessorn Steve Kelman och GP-journalisten Britt-Marie Mattsson reder ut vad som kommer att avgöra valet.

Gert Wingårdh
2006 öppnade House of Sweden, stjärnarkitekten Gert Wingårdhs svenska ambassad i Washington. I Nyhetsmorgon berättar han om byggnaden vi sänder ifrån.

Svenska valarbetare
Nckakillen Hugo är 18 år och jobbar som frivillig med Barack Obamas valkampanj. På valdagen kommer han att knacka dörr i New Hampshire för att få folk att rösta. Hugo är en av tusentals frivilliga valarbetare i demokraternas kampanj.

Sveriges nya filmstjärna i USA
I konkurrens med storheter som Uma Thurman knep Anna-Karin Eskilsson från Östersund huvudrollen i den kommande filmen om Greta Garbo. Anna-Karin har bott i USA i 14 år, och kan nu stå inför sitt stora genombrott.

Svenskpanelen
Av tradition är mängder av svenskar bosatt i USA och Washington. Tre av dem är Charlotte Grove, Cecilia Browning och Catharina Ford, som utgör vår speciella svenskpanel under sändningarna från USA.

Från tilltugg till Nobelmiddagar
Varje år bjuds runt 3000 gäster på allt ifrån tilltugg till regelrätta galamiddagar på Sveriges ambassad i Washington. Och det är chefskocken Martin Johanssons jobb att se till att gästerna trivs och att maten smakar alla gommar.

Finanskris i valtid
Hur påverkar finanskrisen valets utgång? Gunilla Girardo, VD för Svenska handelskammaren, och Lars H Thunell från Världsbanksgruppen ger sin syn på handeln och ekonomin.

Jens Lekman
Göteborgsmusikern Jens Lekman bor tillfälligt i New York, varifrån han försöker slå igenom i utlandet. I Nyhetsmorgon bjuder han på skön musik.

Tisdag 4 november

Svensk familj mitt i USA:s näringsliv
Calle Lööf arbetar åt kongressledamoten Ron Klein, Per-Olof Lööf är VD för ett amerikanskt börsbolag och Åsa-Lena Lööf är internationell ordförande för SWEA – en ideell förening för svenskor som är eller har varit bosatta utomlands. Vi träffar dem alla tre.

USA – så funkar det
Vem som vinner det amerikanska presidentvalet avgörs inte av det totala antalet röster, utan av så kallade elektorsröster. Karin Henriksson, SvD:s USA-korrespondent, och Hans Bergström, docent i statsvetenskap reder ut begreppen.

Sveriges man i Washington
Vi träffar Jonas Hafström, Sveriges ambassadör i Washington. Hur ser hans vardag ut, och hur ser han på relationerna mellan Sverige och USA?

Medias roll i valrörelsen
Jakob Trollbäck är grundaren till en av USA:s hippaste grafiska formgivarbyråer. Han berättar om tv och populärkulturens stora inverkan på valet.

Irak-krigets vara eller icke vara
Kriget i Mellanöstern är en av årets stora valfrågor. Ann-Sofie Dahl, docent i statsvetenskap, och Eric Sundström, chefredaktör på Aktuellt i Politiken, ger sin syn på den amerikanska utrikespolitiken.

Göran Rosenberg
USA-kännaren berättar om tredje och sista delen i sin dokumentärserie som sänds senare på kvällen.

Tobias Fröberg
Gotlänningen bjuder på sköna indielåtar från sin nya skiva.

Onsdag 5 november

Direkt från valvakorna
Nu ska det avgöras! Rolf Porseryd rapporterar direkt från republikanernas valvaka i Phoenix och Bertil Karlefors från demokraternas nervösa dito i Chicago.

Experternas kommentarer
Harvardprofessorn Steve Kelman och GP-journalisten Britt-Marie Mattsson återkommer med kommentarer och analyser vartefter valresultaten trillar in. I studion i Stockholm finns dessutom Petra Nordlund och Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap, på plats för att förse oss med de senaste siffrorna och analyserna.

Svenskpanelen siar om resultatet
Svenskamerikanerna Charlotte Grove, Cecilia Browning och Catharina Ford tycker till och kommenterar valresultatet, i den mån det är klart.

USA i världen
Tidigare utrikesministern Jan Eliasson och hans efterträdare Carl Bildt om USA:s ställning i världen efter åren med George Bush. Hur kommer utrikespolitiken förändras med McCain respektive Obama som president?

Valvakevickning
David Johansson är köksansvarig på espressobaren Fika i New York. I Nyhetsmorgon bjuder han på svensk-amerikansk cross-over, som miniburgare på biff à la Lindström.

Fredrik the band
Spelar musik beskriven som ”suggestiv sagomusik”. Vad det innebär? Vänta och se.