Ännu en bok om Harry Potter filmatiseras och ännu ett år på skolan för trolldom och magi, Hogwarts, ska redovisas. Nu har Harry, Hermione, Ron och alla de andra växt till sig ordentligt och eftersom hormonerna spökar blir det en hel del hångel i korridorerna.

Ron får till det med en söt tjej som gillar att han spelar quidditch medan Hermione uppvaktas flitigt av en snygging i en parallellklass. Harry däremot kommer över en gammal bok om trolldrycker som har tillhört halvblodsprinsen och när han följer dennes recept istället för det som står tryckt gör han stor lycka i labbet! Frågan är vem som gömmer sig bakom pseudonymen, kanske en lärare? En ännu viktigare fråga är om han är ond eller god?

Vi börjar närma oss slutet på sagan om Harry Potter och man känner hur dramaskruvarna dras åt ordentligt. Dumbledore och skolans existens är hotad då dödsätarna samlats för en kraftfull attack och Voldemorts närvaro känns isande kall. Jag var orolig att denna sjätte film skulle vara lika trist och ospännande som förra rullen eftersom David Yates regisserat bägge men ack vad jag bedrog mig! Han har fått till det riktigt bra och man känner hur Harry Potter och halvblodsprinsen laddar för vad som komma ska när den sista boken görs till två avslutande filmer.
BETYG: 3 solar

Ronny Svensson