I filmen kastas vi in i den politiska hetluften i samspelet mellan Storbritannien och USA, eller rättare sagt bristen på samspel. En brittisk minister uttalar sig i media om ett förestående krig i Mellanöstern vilket tar hus i helsicke. En amerikansk general som inte vill ha krig slår sig samman med en kvinnlig brittisk statssekreterare medan krigsivrarna i Vita huset laddar för motsatsen och tjuv- och rackarspelet kan börja!

Målet är en omröstning i FN-skrapan om att invadera och det gäller för alla spinndoktorer, r-vslickare och andra uppkomlingar att ligga i pole position. Hugg i ryggen, hot, svordomar, sex, läckor och gräl är legio i maktens korridorer och vi är alla inbjudna av regissören Armando Iannucci att ta del av galenskapen.

Det är kvickt och oförskämt kul men jag kan tycka att det blir lite för mycket av det goda jämfört med föregångaren, TV-serien The thick of it, där halvtimmesformatet är perfekt för humor i 180 knyck. Visst, Peter Capaldi är sanslös i sina ständiga vredesutbrott som premiärministerns rådgivare och Tom Hollander som ”ministern som visste för lite” är härligt vilsen men det blir mastigt och odynamiskt i långfilmsformat.
BETYG: 3 solar

Ronny Svensson