Megahyllade soul-, jazz- och r'n'b-sångerskan Amy Winehouse blev bara 27 år gammal. För ett år sedan, den 23 juli 2011, hittades hon död i sitt hem i London.

Annika Jankell träffade Amys pappa, Mitch Winehouse, för en exklusiv intervju. Han har skrivit en bok om dottern och enligt honom beror Amys drogmissbruk på dotterns exmake Blake Fielder-Civil.
­- Som alla starka personer har så hade också hon en svaghet. Hennes svaga sida var Blake. Blake var hennes kryptonit, säger Mitch intervjun.

Mitch säger att Amy inte ville se det som att hon valt fel kille.
- Men hade Blake hoppat fallskärm eller spelat tennis, så hade hon kunnat bli en framgångsrik tennisspelare istället. Men det blev inte så.

Han tror dock inte att Blake bär ansvaret för hennes död.
- Han har sagt själv att han introducerade henne för klass A-droger och att hon föll för dem direkt. Men han ville inte att hon skulle dö. Det var en olyckshändelse.

En av anledningarna till att han valde att skriva boken om Amy var för att stoppa spekulationerna kring hennes död.
- Så fort Amy hade dött började pressen spekulera i självmord och depressioner och skrev att hon tagit en överdos. Inget utav detta var sant. Jag kände också att boken kunde hjälpa mig att bearbeta hennes död. Till viss del har det fungerat.

I klippet ovan berättar han om hur Amy var som person och mer om hennes drogproblem.

Hör Mitch berätta om sista mötet med Amy i här

Amy Winehous är den senaste att ingå i 27'th club - stjärnor som gått bort på grund av självdestruktivt beteende.

Här diskuterar musikjournalisten Nanuschka Yeman och prästen Olle Carlsson ämnet