Musikfesten Forever Young ger nytt liv till 80-talet med Jakob Hellman, Alphaville och Reeperbahn.

Under sex helkvällar i augusti får Linköping, Varberg, Eskilstuna, Helsingborg, Gävle och Kalmar återuppleva 80-talet på musikfesten Forever Young. I varje stad bjuds publiken på exklusiva uppträdanden i en unik 80-talsatmosfär. Hittills klara bokningar är Jakob Hellman, ett återförenat Reeperbahn samt tyska Alphaville. Flera artister tillkommer inom kort. Arrangörer är TV4-Gruppen och musikbolaget Talent & Brands. Biljetterna släpps i dag den 26 mars klockan 10.00.

TV4-Gruppen är med och arrangerar musikfesten Forever Young som under tre helger i augusti besöker sex svenska städer med en tidsresa tillbaka till 80-talet.

- Det känns fantastiskt att TV4-Gruppen är med och arrangerar en musikfest av den här digniteten och bjuder en publik i mogen ålder på några underbara helkvällar. Min förhoppning är att Forever Young blir ett återkommande evenemang. Jag har själv växt upp med den här musiken och är jättestolt över att vi kunnat samla och återförena vissa av banden till Forever Young, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör TV4-Gruppen.

Hittills klara bokningar är Olle Ljungströms kultförklarade band Reeperbahn som återförenas exklusivt och uppträder live för första gången sedan 1986.

Jakob Hellman gör comeback och framför samtliga låtar från sitt enda och tidlösa album …och stora havet. Albumet som har hyllats som ett av Sveriges bästa album genom tiderna.

Självskrivna på musikfesten är även tyska syntpopgruppen Alphaville, världskända med låtar som Forever young, Big in Japan och Sounds like a melody.

Flera artister och 80-tals dj:s tillkommer inom kort.

- Forever Young blir ett perfekt tillfälle att samla sina gamla klasskamrater, vänner eller kollegor för att återuppleva en svunnen tid tillsammans. Det blir en påkostad helkväll där besökarna inte behöver oroa sig för bekvämligheter. Parollen är varm mat, kall öl och bra musik utan kompromisser, säger Björn Lindborg, VD Talent & Brands.

Festgeneral för Forever Young är Per Alexandersson som tidigare innehaft samma position på Hultsfreds- och Malmöfestivalen.

Musikfesten Forever Young besöker under 2010:

Linköping: Bergs slussar, fredagen den 6 augusti
Varberg: Fästningen, lördagen den 7 augusti
Eskilstuna: Strömsholmen, fredag den 13 augusti
Helsingborg: Hamnentorget, lördag den 14 augusti
Gävle: Gasklockorna, fredag den 20 augusti
Kalmar: Kalmarsundsparken, lördag den 21 augusti

Festivalområdet är öppet mellan kl. 17.00-01.00 och åldersgränsen är 13 år.

Biljetterna kostar 580 kronor + serviceavgifter och släpps i dag fredag den 26 mars klockan 10.00.