- Just nu har Obama ett stort försprång men det finns exempel på hur uträkande kandidater har kommit igen. Det kampanjas intensivt i de så kallade swingstates den här veckan

Vad kan man vänta sig som tittare?
- Ett uppdaterat, analyserande och roligt program, med verkligen ALLA analyser och kommentarer direkt från Washington. Vi kommer också att bjuda på USA ur ett svenskt perspektiv, även om det absoluta fokuset naturligtvis ligger på valet. Det blir rafflande timmar och dagar, och förhoppningsvis kan vi förkunna valresultatet direkt i programmet.

Blir det verkligen ett ”roligt” program?
- Ja, politik är faktiskt skitkul. Det är ju våra liv, vår värld, det handlar om.

Vad ser du mest fram emot från sändningarna?
- Inte att sända mellan 00-04 på morgonen i varje fall. Jag ser fram emot att vara i House of Sweden, det är rätt unikt att de släpper in oss där. Det, och att faktiskt få följa ett amerikanskt presidentval på plats.

Vilken är den stora skillnaden mellan svenska och amerikanska politiker?
- De har ju ett annat partissystem så naturligtvis blir personligheterna viktigare. Inom amerikansk politik är tv-framträdandena ännu viktigare och mer regisserade än i Sverige. Retoriken är mer dramatisk och ibland ytligare, även om jag är väldigt förtjust i hela showen. Sedan kan vi känna igen budgetpopulismen från den svenska valrörelsen.

- Men vi kommer också att skildra det mångfacettereade USA som det är i vardagen. Våra utsända reser just nu runt och gör reportage i miljöer som visar den politiska verkligheten, bortom det retoriska strålkastarljuset.

Till sist – vem vinner valet och varför?
- Jag tror att Obamas försprång håller i sig. Change we can believe in, säger han själv.