Elin: brukar du titta på lets danse?
Rickard Sjöberg: Japp. Absolut. Synd att Sauk åkte ut tycker jag. Rickard

Mimmi: Hej! Vad sade din fru när den äldre damen i postkodlotteriet kysste dig=) Brukar du spela tv spel och tittar du på film? Hört att du byggt huset du och din familj bor i tog det lång tid, vi är inne på sjätte året och fortfarande inte klart så vi kan bo normalt så att säga. Tycker annars att du är en toppenprogramledare!!!
Rickard Sjöberg: Hej! Bea skrattade gott. Hon kände ingen konkurrens kan man säga. Det var en kul grej. Jag spelar aldrig TV-spel och tittar sällan på film nuförtiden. Småbarn du vet... Jag och Bea ritade huset vi bor i tillsammans med en arkitekt men vi slog inte i en enda spik själva. Ha det gott!

Tess: Du är stilig måste fråga hur lång du är? Och är postkodsmiljonären direktsänt? Ha en härlig söndag Rickard!
Rickard Sjöberg: Tack Tess! Jag är 199 cm. Postkoden är inte direkt. Härlig söndag på dig också!

Mimmi: Är det kul att vara i Nyhetsmorgon studion? Något du vill fortsätta med?
Rickard Sjöberg: Hej Mimmi! Det här verkar vara jättekul. Tilde är hur proffsig som helst. Vill gärna vara hennes sidekick fler gånger. :-)

Katarina: Är postkodsmiljonären ditt enda jobb?
Rickard Sjöberg: Nja, mitt enda jobb i TV just nu. Det går så ofta så det är svårt att vara med i fler sammanhang. Jag gör en del konferencierjobb och föredrag utanför TV lite nu och då. Rickard

morgan mimmisso: Hej Rickard! Tack för ett utmärkt program. Jag undrar, vilket är ditt favoritprogram på TV4 och varför är det det? Mitt är Solsidan. Postkodmiljonären kommer först på fjärde plats ;) Kramiz!
Rickard Sjöberg: Håller med om Solsidan! Briljant underhållning. Kul att du titta på mig också. Vad kan vi göra för att hamna etta på din lista?

Albin: Vem är din strösta idol?
Rickard Sjöberg: Jesper Parnevik!

Cajsa-stina: Hej Rickard!när började du bli programledare på tv4?
Rickard Sjöberg: 1993 på lokal TV och 1994 i TV4 Stockholm som hallåa.

Bengt: Hej Rickard Undrar bara vilket märke din kofta har? Mvh Bengt
Rickard Sjöberg: Morris.

josefine: hej jag heter josefine varför är det en åldersgränns på postkodloteriet????
Rickard Sjöberg: Hej Josefine! Det är för att det handlar om ganska stora pengar och då måste man vara myndig.

Anna: Hej , har du kysst/pussat nån av samma kön ?
Rickard Sjöberg: Nej. Bara på kinden.. du vet som i Italien. :-)

Hanna: Är det sant att du "räddats" från en skenande elefanthjord?
Rickard Sjöberg: Ja. I slutet av 80-talet i Botswana.

Sanna: Kan ju inte låta bli och passa på att säga god morgon och hej från Lissvägen/Falun. Är det en morgonpigg småbarnspappa som ställer upp den här tiden när vi andra myser på med tv-frukost ;-)
Rickard Sjöberg: Tjenare!!!! Kul att ni kollar! Lite pömsig

Maria: Är din fru lång=) Vad brukar ni göra när du är ledig ifrån jobbet?
Rickard Sjöberg: mIN FRU ÄR 179 CM. jAG ÄR MYCKET MED FAMILJEN PÅ FRITIDEN. sPELAR GÄRNA GOLF och springer i skogen.

josefine: hej jag undrar hur gammal du är??? ha en bra dag
Rickard Sjöberg: Jag fyllde 40 i somras.

Jörgen: Känner du någon som har suttit i heta stolen?
Rickard Sjöberg: Nja, inte känner direkt. Ett par har jag träffat tidigare men känner man mig eller är släkt med mig får man inte sitta i Heta stolen.

Sarah: Hej! Jag undrar om du alltid velat bli programledare, skulle du bli något annat om du fick drömma dig bort? Sedan undrar jag om du blivit mer allmänbildad i och med poskoden, vågar folk spela trivial persuit mot dig? =) MVH Sarah
Rickard Sjöberg: Jag ville gärna jobba med Hotell innan jag kom på att jag skulle jobba med media. Jag har definitivt blivit mer allmänbildad men folk vågar fortfarande frågesporta mot mig.

Cajsa-stina: Spelardu någon sport?Själv går jag på bangolf/ha en bra dag.
Rickard Sjöberg: Jag spelar gärna golf på "stor" bana. Har varit aktiv fotbolls- och tennisspelare i min ungdom.

sussi: Har du alltid varit troende eller var det någon händelse som gjorde att du fann din tro? Har du något nytt projekt på gång eller är det bara postkoden som gäller? Såg fotona på din familj och kärleken dom förmedlar är oslagbar :)
Rickard Sjöberg: Jag har varit troende så länge jag minns. Tog ett eget beslut i tonåren. Inget nytt projekt på gång och ja, vi är väldigt kära och visst är mina tjejer fina. Tack!

Mona: Vilken Hockey lag hejar du på ? Skeå AIK är Bäst...hahaha
Rickard Sjöberg: Som gammal smålänning håller jag på HV. Min frus mammas kille är dessutom David Petraseks kille. :-)

dahlia: hej Rickad vilken är din bästa matret
Rickard Sjöberg: Gillar fortfarande vanliga plättar men också en rejär köttbit.

Owe: Hej. Rickard Jag undra vad jag ska får tag i en Lott har försökt många ggr. Hur gör jag. Mvh.Owe
Rickard Sjöberg: Ring 099-110 40 så berättar de allt du behöver veta. Vi har ju en ny Grannyra på gång i april med 75 milkjoner i potten...

Anneli: Enligt Svensk synonymordbok (från Norstedts förlag) så betyder präktig: genomhederlig, ärbar, redig, rejäl, redbar, ordentlig, pålitlig, stabil, solid, bussig, duktig. Så sug i dig och var stolt över att bli kallad präktig, många är nog avundsjuka på dig och din behagliga framtoning Man gör många val i livet och man kan välja att tolka ordet präktig som något negativt om man nu vill det, men varför skulle man göra det valet? Vänliga hälsningar Anneli!
Rickard Sjöberg: Tack för ditt stöd Anneli! Jag bryr mig som sagt inte så mycket. Jag märker bara på vilket sätt många använder ordet och det är ju i sådant fall inte överenstämmande med synonymordboken.

Anna: Min mamma undrar om Du är släkt med Stanley Sjöberg?
Rickard Sjöberg: Nej. Jag är INTE släkt med Stanley.

Ingrid: Hej Rickard, trevligt att se dig i Nyhetsmorgon! Du och Tilde är de trevligaste programledarna!! Kram till er båda! Ingrid
Rickard Sjöberg: Tack Ingrid! Kul at du kollar! Ha en trevlig söndag.

inger: Hej, jag måste bara säga att min son som är 4 år tittar inte på bollibompa eller något tecknat, men han missar ALDRIG postkodmiljonären! PÅ morgnarna när vi vaknar frågar han - kommer Rickard idag? Jag kan få honom från var som helst om du är på tv! Normalt? Vet inte! Förhoppningsvis övergående!? Hälsningar inger/nils
Rickard Sjöberg: Hej Inger och Nils! Vad underbart att höra. Er son är inte helt normal. Han är mycket bättre än normal och troligen helt underbar. Passa på att uppmuntra hans vetgiriga sida redan nu. Skriv en rad till Postkodlotteriet så kan jag skicka ett signerat kort om ni tror att han är intresserad av det. Trevlig söndag!

Maria: Var kommer du ifrån från början, var är du uppväxt?
Rickard Sjöberg: Född i Södertälje, uppvuxen i Tyresö till jag var 7 år. Då flyttade vi till Växjö som jag fortfarande betraktar lite som som hemma.

Cajsa-stina: Hur ska man göra för att söka in till postkodmiljonären?
Rickard Sjöberg: Vill du sitta i Heta Stolen kan du ringa 099-404 00 och svara på kvalfrågorna så kanske vi ses. Gör det!

JonasT: Har du någonsin åkt vasaloppet? Om inte: Skulle du kunna tänka dig att göra det någongång?
Rickard Sjöberg: Jag har inte åkt tyvärr. När barnen är lite större ska jag nog göra det.

Solis: Hej Rickard. Du verkar vara en ödmjuk och snäll person. Tycker att du är en utmärkt pogramledare för postkodmijonären. Men vad skulle du vilja göra, eller har du någon dröm om att få göra något på tv eller det "vanliga" livet. Tack och lycka till med allt du kommer att företa dig framåt i livet
Rickard Sjöberg: Solis! Tack för beröm. Just nu trivs jag med mitt jobb fantastiskt bra. Men visst har jag tankar, inte drömmar, men tankar om andra program så småningom. Vi får se var livet erbjuder... Dessutom vill jag och min fru någongång i livet öppna pensionat i Sydafrika.

Lasse Myyry Hud: Hej Richard! har du arbetat med annat än tv tidigare? Mvh: Lasse
Rickard Sjöberg: Hej Lasse! Jag har jobbat på laget, byggt lager, jobbat på hotell och knackat datakoder åt ett verktygsföretag.

AK: Ta en kopp kaffe nu Rickard (reklampaus haha), det ska jag innan jag ska en sväng ut på våran vackra isväg (i Luleå)... Hoppas att Salem kommer tidigt i programmet ;) Önska honom lycka till ...om jag missar honom
Rickard Sjöberg: AK! Bra att du påminde mig. Nu blir det kaffe! Har en härlig söndag! Rickard

anna: vilket program ser du helst en lördag kväll? ha en fortsatt trevlig söndag =)
Rickard Sjöberg: Just nu Melodifestivalen faktiskt. Annars någon trevlig film eller serie.

stephanie: Jag tycker att du ska leda programet Robinson nästa gång.. skulle fu kunna tänka dig det.
Rickard Sjöberg: Tack! Jag skulle faktiskt inte kunna tänka mig att leda Robinson. Tycker faktiskt att det programmet har gjort sitt.

LOTTA: har du träffat många nya mäniskor genom ditt jobb i tve? kramar/Lotta
Rickard Sjöberg: Absolut. Men de bästa vännerna är de gamla vännerna.

Kerstin: Jag såg ett reseprogram med dig när du var i Seychellerna. Är det ett ställe du rekommenderar? Är resan jobbig? Mycket att se och göra där? Jag och min sambo har funderat på att åka dit och kanske gifta oss där?
Rickard Sjöberg: Seychellerna var fantastiskt även om det var några år sedan jag var där. Så nära paradisstränder jag har kommit. Gift er och njut av livet!

Frida: vem tycker du ska vinna i melodifestovalen? utav alla bidrag!?
Rickard Sjöberg: Jag håller på Salem. Gillade Salvation ... som åkte ut igår.

Oliver: Hej Rickard. Bor du i göteborg eller stockholm, med tanke på att du ofta e på Frölundas matcher? ( det gillar vi att du e) För övrigt verkar du vara som alla indianer mkt trevlig kille
Rickard Sjöberg: Bor utanför Stockholm men är i Göteborg när vi spelar in program. Gillar Indianerna men håller lite mer på HV. ;-)

Agata: Hej. Min bästa vän åkte öppet spår i måndags, en man fick hjärtstillestånd, hon började med hjärt-lungräddning i 30 min, han överlevde och hon fullföljde loppet!!! Hon heter Karin Hallin och är en superwoman!!
Rickard Sjöberg: Wow, hälsa!

Andreas "s: Är det inte jobbigt o vara med o hantera så mycket pengar som man inte ens själv tjänar under hela ens livstid? =)
Rickard Sjöberg: Inte ett dugg jobbigt faktiskt. Pengarna är inte mina utan jag gläds bara med de som lämnar studion med ett "break" i tillvaron.

Cecilia: Hej! vill bara säga att vi är många som uppskattar dig just för att du känns genuin och trygg - tänk att att man idag kallar detta präktighet. Behöver fler som "vågar" vara sig själva . Tummen upp till dig! :)
Rickard Sjöberg: Tack Cecilia! Tummen upp till dig också.

Lise: Hej Rickard. Varför sätter inte lotteriet ett "tak" på vinsterna - ex. 1,5 milljon? Då skulle många, många flera vinna. Jag tror inte att folk blir lyckliga av FÖR mycket pengar. Fler vinster är min önskan ;-)
Rickard Sjöberg: Jag förstår vad du säger och förstår dig. Det är väldigt mycket pengar ibland. Men faktum är att de riktigt stora vinsterna lockar väldigt många deltagare i lotteriet, vilket ger ännu mer pengar till våra välgörenhetsorganisationer.

Göran Herrloff: Hej! Jag körde buss i Halmstad sommaren 2000. En tidig morgon när jag körde till Frösakull utanför Tylösand hade jag endast en passagerare. När vi kom till Tylösand bad han mig att skruva upp radion lite. Jag har fått för mig att det var Du som var passageraren. Kan Du bekräfta eller dementera det. Du är en fantastiskt bra programledare, jag önskar dig allt gott i framtiden. Kram
Rickard Sjöberg: Göran! Har faktiskt inget minne av detta men det låter som något jag skulle kunna göra.

elin: har du några barn och vad är din favorit mat !
Rickard Sjöberg: Jag har två döttrar och gillar vanliga plättar och en rejäl stek.

Sanna: hej.. vilket program skulle du vilja leda om du fick bestämma själv .
Rickard Sjöberg: Postkodmiljonären och ett par program som inte finns än...

anita ericsson: Hej Rickard! Har en önskan, att postk.milj. visas under 1 tim. är det möjligt? Programmet är så underhållande, mycket på grund av dej. Varsågod!!!
Rickard Sjöberg: Anita! Tack tack tack! Just nu är det inte möjligt trots att många av oss vill. Eftersom Nyheterna går 19:00 och prime time underhållningen börjar klockan 20:00 blir det bara en halvtimme kvar till oss.

I.F: Hej Rickard, du ser så pigg och fräsch ut. Vad gör du för att hålla dig i form? Något tips?
Rickard Sjöberg: Tack! Jag försöker hålla mig i form med lite löpning, golf, hundrundor, god kost och goda gener.

Sabina: Hej, jag har en fråga, Vad är menningen med livet?
Rickard Sjöberg: Leva, göra livet så bra som möjligt efter sina egna förutsättningar för sig själv och för sin omgivning. Svår fråga, stor fråga. Bra fråga!

Jenny: Hej Rickard! Hur tror du ensamstående mammor/singeltjejer får bort snön på t ex parkeringen? A) Står och väntar med skyffeln tills en man kommer och skottar. B) Stannar inomhus. C) Skottar själva (kanske tillsammans med sina barn). D) Betalar andra för att skotta. Använd en livlina om det blir för svårt.
Rickard Sjöberg: Jenny! Bra reflektion. Jämförlesen kanske haltade en aning. Allt jag menade var att vi i ett förhållande ofta har olika uppdelning och ansvarsområden och det som det oftast pratar om är städningen etc och inte så ofta om alla timmar som läggs på snö, gräs etc. Jag vet många män som inte känner att de uppskattas för alla de timmar de lägger på områden som gagnar hela familjen på samma sätt som städning gör.

Amanda: Hej rickard ! Jag älskar ditt hår ! Hur gör du på mornarna när du fixar det ? Några tips ? För min man behöver verkligen någon som kan *hjälpa* honom HaHA ! Kram och lycka till !
Rickard Sjöberg: Tack! Mitt hår lever sitt eget liv och jag är ärligt talat inte i full kontroll. Jag blöter det på morgonen och formar det med fudge när det fortfarande är fuktigt.

Carina: Blir du aldrig avis när någon vinner mycket pengar?
Rickard Sjöberg: Nej faktiskt inte. Tänker bara på att göra mitt jobb.

Fredrik: Hej Rickard ! vad tycker du om motorsport typ gocart, rally, banracing, motorcyklar, cross osv ???? kör du något själv ??
Rickard Sjöberg: Är faktiskt inte så intresserad av motorsport. Men jag har ett fantastiskt minne från Sydafrika 1998 när jag körde en cross motorcykel ut på savannen och satte mig under ett träd och läste en bok medan zebrorna betade ett par hundra meter bort.

Socrates: Vilken religös åskådning har bröderna? Eller har de någon sorts tro? Eller har de bara bestämt sig att "säga ja" till allt... ;) dvs. livet..
Rickard Sjöberg: De har ingen religiös åskådning men verkar vara intresserade av den typen av frågor i alla fall.

Sofia: Hej morgon studion! snälla rickard, hälsa salem att jag älskar honom, för det gör jag :D massa kärlek/ sofia, salems sörsta fan
Rickard Sjöberg: Sofia! Det är framfört. Han hälsar och tackar.

Sanna: Varför har du långt hår ? , du är snyggare i kort !
Rickard Sjöberg: Tack för åsikten. Jag känner för långt just nu. Vill hellre ligga på min dödsbädd och både ha haft långt och kort hår. Du kan se det som en bild för många delar av livet...

Barbro Sandberg: Hej Rickard ! Måste man vara medlem i lotteriet för att ringa på tittarfrågan ?
Rickard Sjöberg: Nej. Det behöver man inte.

Sabah: Hej Rickard! Jag har alltid gillat dig och hoppas att man får se mer av dig på TV! Det vore kul om du och Tilde kunde leda morgonprogrammet varje helg. Är det nått som är på gång kanske? =) Kramar!
Rickard Sjöberg: Tack! Kul att du gillar oss. Inget på gång men jag ska framföra hälsningen...

M.E: Hej Rickard! Är du med i postkodslotteriet? d.v.s deltar med en egen lott? :)
Rickard Sjöberg: Ja, jag har två lotter.

Håkan: Vill först säga att du gör ett utmärkt jobb i pkm!Vad lyssnar du på för musik? Vilket av alla länder du besökt (förutom Sydafrika då) vill du återvända till?
Rickard Sjöberg: Tack! Jag gillar Sting och den genren. Många fler också men det finns så många. Skulle gärna återvända till min favoritstad Chicago.

Lisa: Hej Rickard. Du sa att du spelar golf. Hur långt slåg du med en driver, från en vanlig tee?
Rickard Sjöberg: Ca 230 meter som bäst. Måste hitta fler meter någonstans...

Linda: Jag fundera vilket bilmärke du kör med. Lisa
Rickard Sjöberg: Jag har en Chrysler familjebuss som alla mina tjejer och hunden och inte minst jag själv får plats i.

Kim: Vilket är dit bästa minne, ur postkodmiljonären?
Rickard Sjöberg: Våra tre miljonvinnare förstås men också kvinnan som trodde att Lars Leijonborg var naken på omslaget till sin nya bok. Skulle varit Linda Rosing.

Winzton: Vilket Program som du har varit med i tycker du har varit det roligaste? tex postkodsmiljonären.
Rickard Sjöberg: Förutom Postkodmiljonären var det fantastikst kul atty göra Toner för Miljoner galorna, När & Fjärran och Skärgårdstugg

Fredrik: Hej Rickard, din bästa hobby ??
Rickard Sjöberg: Gärna golf.

Marianne: Hur kommer det att du är engagerad i sjöräddningen?
Rickard Sjöberg: Jag är engagerad genom mitt jobb som programledare för Postkodmiljonären. Lotteriet ger många miljoner till Sjöräddningen varje år.

Hanna: Jag är så nyfike på vad deras ursprung är? Vart kommer man ifrån om man heter Al Fakir?
Rickard Sjöberg: Pappa är från Syrien, mamma från Sverige.

Alexandra blom: Har någon av grabbarna flickvän ?
Rickard Sjöberg: En av dem...

Cajsa-stina: Hej...igen..Vilken skådespelare skule du vilja vara om du fick välja?
Rickard Sjöberg: Gärna Tom Hanks eller Matt Damon.

Birgitta Jansso: Hej Rikard Vad har du för relgion. Tillhör du någon frikyrka? Hur blev du troende? MVH Birgitta Jansson
Rickard Sjöberg: Jag är kristen. Tillhör Missionskyrkan. Mina föräldrar har alltid tagit med mig till kyrkan och det var så det började.

Patrik: Hej Rickard och tack för kanon programledarinsats. Hur lottas postkoderna fram som utser vinnare?
Rickard Sjöberg: Vet ej exakt. Jag får inte vara med. Men det är datorer som har slumpgeneratorer på något sätt och allt övervakas av lotteriinspektionen.

Socrates: Måste bara säga att detta morgonprogarmmet är det bästa jag sett i svensk tv på mycket ycket länge.. Mycket sanning & ärliga människor.. Annars är det på tok för mycket "kommersiellt skräp" som visas.. Men detta program var verkligen värt att se! Har levt i skuggan av livet för läänge men nu sedan årsskiftet har jag levt som i en bra dröm.. Men man måste gå igenom mörker för att se ljuset.. lr så känns det för mig personligen iaf.. Tack för ytterligare en bra start på en ny dag...
Rickard Sjöberg: Tack för ditt öppna och ärliga inlägg. Googla på låten "You'll never walk alone". Den ger mig mycket i mörka stunder.

sara: vilka fler språk än svenska kan du rickard? :)
Rickard Sjöberg: Engelska, en del tyska, ströord på Setswana

Lis Erixon: Här på våran gata i Oskarshamn bor inte många kvinnor som inte skottat i vinter. Vi är några hushåll där det är kvinnorna som sköter skottningen. Du har verkligen förlegade fördomar om kvinnor.
Rickard Sjöberg: Nej då. Inga förlegade fördomar här. Jag lovar. Jag generaliserade bara. På samma sätt som många generaliserar och säger att det bara är kvinnorna som städar. Det vet ju både du och jag inte är sant. Skotta på bara så sticker jag hem och dammsuger.

Anita: Hej, Jag reagerar på att du föraktfullt säger "hur många kvinnor har varit ute och skottat snö i vinter" . Jag måste berätta att det finns ensamstående kvinnor med villor som måste skotta snön själva, jag är en av dem och jag gör det med glädje om det bara inte kommer mer snö nu denna säsongen. För övrigt så bor jag i ett område där fler kvinnor än män skottar snö. Om de började med detta när jag flyttade hit eller inte det vet jag inte. Men jag önskar att du vill ta tillbaks de orden i rutan. Hälsningar Anita
Rickard Sjöberg: Anita. Se mina tidigare inlägg i ämnet.

Cajsa-stina: Hur gammal måste man vara för att vara med i heta stolen?
Rickard Sjöberg: 18 år.

Martina: Det är inget fel med att vara präktig! Synd att det har en sådan dålig klang: Det betyder ju: bra, utmärkt, förträfflig, av god kvalitet, ståtlig, praktfull, härlig; ordentlig, hederlig, pålitlig, rejäl, rekorderlig, ansenlig, stadig. DU ÄR PRÄKTIG I DEN GODA BEMÄRKELSEN! Fortsätt vara den du är!
Rickard Sjöberg: TACK!

Lollo: Hej! En fråga till både dig och Tilde. Skulle ni kunna vara programledare för förkväll? Kram Lollo
Rickard Sjöberg: Jag kan inte det. Det skulle krocka med Postkodmiljonärens inspelningar för ofta.

Helena: Hej! Hur och när träffades du och din fru?
Rickard Sjöberg: Vi träffades i Sydafrika 1998.

Helena: Hej Rickard! Dricker du som troende alkohol som t ex vin? Kram på dig!
Rickard Sjöberg: Jag är helnykterist men egentligen inte för att jag är troende. Mer för att jag tycker att det inte smakar gott och för att jag inte gillar effekterna av det.

Achemd Jajari: Tjena Rickard hur kändes det när du råkade säga Knark till kvark i postkodmiljonären? vilken känsla fick du?
Rickard Sjöberg: Shit happens. Det blir fel ibland och sånt är livet. ;-)

Bengt: Tja Richard! Har du varit med i vasaloppet någongång?
Rickard Sjöberg: Nix.

Inger o Ulla-br: Hej Rikard! Vi undrar om Du har någon speciell idrottsbakgrund?
Rickard Sjöberg: Jag har spelat fotboll i division 4. Spelat tennis och basket.

Kim: Hur gör man om man vill va publik i postkodmiljonär
Rickard Sjöberg: Man går in på postkodlotteriet.se och klickar sig fram.

moderator: Tack alla som skickat in frågor, Rickard hälsar och tackar för alla fina ord och frågor. Nu är chatten avslutad.

Jonte: Hejsan Rikard! Hur ofta brukar du träffa dina föräldrar?
Rickard Sjöberg: Någon gång per månad. För sällan tycker jag men så är det när de bor i Växjö.