Maria: Tack för fantastiskt vackra och inspirerande mat- och bakprogram. Har du något super-recept på pecannötspaj? Trevlig helg!
Leila Lindholm: Yes box det har jag. I min nya bakbok "a piece of cake" finns ett grymt recept!

Lottilott: Hej, vill först tacka dig för att du gett mig som sällan bakat förr SÅN inspiration!!! Tycker du är helt superduperbra! Har numer alltid "baksaker" hemma i skafferiet... Min fråga; om man får besök lite hastigt o lustigt, vad ska/kan man svänga ihop då lite snabbt o enkelt?
Leila Lindholm: Stort tack!! Prova rocky road som finns på recept.nu. Grymt gott godis. Kram!

Birgitta P: Hej, Vet du varför karamellfärg bara säljs i rött ,grönt och gult i vanliga affärer?Kan du tipsa om var du köper dekorationer och färg till dina bakverk?
Leila Lindholm: Vet inte varför faktiskt. Man kan ju blanda dem för att få fram andra färger...

victoria: vilket är ditt bästa halloween tips altså mat ?
Leila Lindholm: Ligger på recept.nu idag tror jag....

Sofie: Hej Leila! Jag undrar lite vad du har för utbildning. Har du kock- eller konditorbakgrund? Vad har du för tips om man vill bli konditor?
Leila Lindholm: Jag är utbildad kock. Gick på restaurangskola men tycker att man kan vara minst lika duktig om man är självlärd, men man bör nog jobba på ett gäng bra krogar så att man lär sig lite tekniker.

andrea: är det sant att steffo åt upp all marängswiss?
Leila Lindholm: Ja, har äter allt i hans väg....

Anna Mattsson: Vad kommer du göra i nästa Leilas Fest?
Leila Lindholm: Nästa program blir det riktig grabbmat. Det är nämligen farsdag tema.

Berit: Hur mycket bakar du själv, bara för din egen skull? Tröttnar man aldrig?
Leila Lindholm: Jag bakar kanske inte så ofta på helgerna eftersom jag har så mycket bakverk hemma att jag knappt lyckas trycka igen frysen....men på sommarlovet på landet älskar jag att baka bara för mitt eget nöjes skull. Ps mina grannar brukar ju givetvis få leveranser av bakverk titt som tätt också.

andrea: Vad är den stora skillnaden mellan bakning och matlagning?
Leila Lindholm: Man behöver inte ha så mycket mjöl i maten....

Thomas: Hej Leila, Jag är fullkomligt galen i surdegsbröd och har bakat ditt fruktbröd med surdeg flera gånger och det är jättegott, men har du något annat recept på ett ljust surdegsbröd? Skulle bli så glad om jag fick ett svar från dig! Ha en bra Allahelgonahelg! Kram Thomas
Leila Lindholm: Hej! Det kommer fler recept framöver. I "a piece of cake" finns det också en baguette som är god men jag lovar mer i framtiden.

Anette: Vem är din favoritkock, förutom du själv då :-) ?
Leila Lindholm: Jag gillar Jamie Oliver.

Emma: Hur gammal är du?
Leila Lindholm: 33 år

Sofie: Vad har du för program på gång nu? Kommer det en ny säsong av Leila bakar?
Leila Lindholm: Just nu håller jag på att spela in en ny säsong av julprogram som börjar den 19:e november. På onsdag 21:00 kan man se ett av mina special fest program. Då lagar jag helstekt entrecote med hemgjorda pommes och bearnaisesås samt 70-tals klassikern glace au four. Detta sköljs ner med en Dry martini. Farsdag tema råder....

johanna: Om man bara ska ha en kokbok hemma, vilken är det? Själv har jag alltid kört på rutiga
Leila Lindholm: min såklart!

Mats: Hej Leila och tack för inspirerande program och böcker. Undrar ifall du driver något kafé eller något sånt?
Leila Lindholm: nej, jag jobbar bara med mina program och böcker.

JoJo: Har du nått bra gott tipps på nåt man kan göra på Hemkunskapen? Vi ska nämligen få en önskegång och jag skulle behöva lite tipps på vad man kan göra! Har du nått? Mhv JoJo
Leila Lindholm: Gör cupcakes från min bok! Det är roligt.

benny: Hur kommer du på nya recept? Kopierar du andra och gör om, eller är allt från scratch?
Leila Lindholm: japp, jag gör det själv. Idéer hittar jag överallt. Men en del har jag ärvt från mamma och andra släktigar såklart. Och en del har jag lärt mig på de olika restauranger jag arbetat på.

Olle: Kan du receptet från min lantliga barndoms underbara fiskpudding med risgryn och salt långa (fisk) som grundingredienser? Det var himmelskt gott! Vi fick äta nypotatis med skirat smör och repad kummin långa perioder, kött och fisk var det ont om i de stora familjerna med självproducerat under 40-talet.
Leila Lindholm: Nej, tyvär kan jag inte hjälpa dig men leta på något gammalt antikvariat efter kokböcker. Det brukar jag göra ibland. Det är roligt.

stina: hej har du nå bra småkaksrecept som är lätta att baka
Leila Lindholm: Jag massor i min bakbok!

pelle: är du född i sverige
Leila Lindholm: japp, på allmänna BB i Stockholm.

Hanna: Hej! Har du något bra recept på pumpapaj?
Leila Lindholm: Prova min sötpotatis cheese cake som var med i programmet i Onsdags. Byt ut pumpan mot sötpotatis. Den är en riktig kioskvältare, jag lovar!

Moderator: Många frågar efter Leilas recept. Dem hittar ni alltid på recept.nu: http://www.recept.nu/1.9799/leila_lindholm Här är recepten från i morse: http://recept.nu/1.125959/2008/01/11/senaste_recepten_i_nyhetsmorgon Hälsn/Mod

beata: Vilket är det största misstag du begått i köket?
Leila Lindholm: När jag var praktikant så silade jag bort musselspadet när jag kokade musslor en gång. Inte så bra kanske, att slänga det gottaste... en annan gång höll jag på att elda upp en 20 miljoners villa när jag hade lite mycket olja i marinaden och skulle grilla entrecote på gasolgrill. Det bra ordetligt kan jag säga... när jag gick in i köket för att titta till potatisen såg jag lågorna slå upp ända ifrån andra våningen. Hela grillen brann.

peter: Tror du man ska "lära" barn tycka om "vuxen" mat, eller ska man låta dom äta ketchup och pannkakor till dom själva tröttnat? ÄR lite orolig för att mina barn aldrig ska lära sig äta ordentligt.
Leila Lindholm: När jag får barn ska jag ge dem samma mat som oss. Jag planerar att inte introducera pannkakor och annat för dem, vet inte om detta kommer att funka dock. Jag ska vara hård. Japp, det ska jag. ps. Jag vet en 4 åring som äter gåslever och all möjlig "vuxenmat" och vill inte alls äta barnmaten så jag antar är det är olika.

Birgitta P: Kan du tipsa om var du köper dekorationerna till dina bakverk ? typ rosorna på dina cupcakes
Leila Lindholm: Dem har jag hittat på janeasher.com eller om det är janeasher.co.uk

Anneli: Ska baka bröd idag tänkte jag...vilket av dina recept ska jag baka?..vilket är godast?finns ju så sjukt många o välja på?
Leila Lindholm: Börja med den turbosnabba filmjölkslimpan, den är enkel och grymt god!

anton: Kan du bli bjuden på middag utan att anmärka på maten? JHag skulle vara skitnervös om jag lagade mat åt dig nån gång!
Leila Lindholm: Ja, du skulle bara veta vad tacksam jag är om jag blir bjuden. Det är inte så vanligt tyvärr... Jag är bara glad att var bjuden.

Hanna: Det är ju mycket hälsotrender just nu, många tv-program som visar hur dålig maten vi äter är. Hur tänker du på detta i din matlagning och bakning?
Leila Lindholm: Jag har ju mest gjort bakprogram senaste tiden och det är ju lite vad det är så att säga. Men med matlagningen brukar jag laga fräsch och god mat. Inte varken åt det ena eller andra hållet.

Leila Lindholm: Nu måste jag tyvärr sluta. Ha det så underbart i helgen allsammans. Tack snälla för era frågor. Jag är ledsen att jag inte hunnit svara på alla. Kram Leila.