Så är då Lukas Moodysson tillbaka med en ny långfilm och denna gång slår han på stort med en internationell produktion som spelats in över hela världen. Ellen och Leo är ett ungt par i New York där pengar inte är något problem och lilla dottern Jackie sköts om av Gloria från Filippinerna. Leo är en entreprenör som gjort sig en förmögenhet på spel via internet och Ellen en kirurg som börjat inse att hon jobbar alldeles för mycket.
Vi möter familjen i ett kritiskt ögonblick när han ska åka på en affärsresa till Thailand och Glorias söner vill ha hem sin mamma till Filippinerna igen.
Man känner igen vissa teman hos Moodysson: Utnyttjandet av ungdomar, saknaden av tillit och gemenskap och förbisedda barn. Något han tyvärr släppt efter de två första filmerna är charmen och även när det är som allra gulligast i den läckra New York-lägenheten så saknas känslan av att det är en riktig familj vi betraktar.

Moodysson korsklipper mellan de olika karaktärerna och låter Ellen och Glorias äldsta son bli de största offren för söndertrasade familjer där pengar är den största drivkraften. Här finns en förutsägbarhet då vi vet hur det kan gå för unga pojkar på Filippinerna och när mamman engagerar sig i ett ungt knivoffer på sjukhuset kan vi gissa hans öde! Sedan kan man undra om Lukas börjat fundera över sin egen livssituation och låter Leo gestalta hans personliga tankar och känslor när han går på nattklubb i Thailand? Det finns vissa fysiska likheter mellan Lukas Moodysson och Gael Garcia Bernal !
Filmens första hälft känns alldeles för lång men när det börjar dra ihop sig mot slutet så får han till den drabbande dramatiken som var så drabbande i Lilja 4-Ever. Han går inte på känslomässig knock utan lämnar oss med en återförenad familj med mycket baggage som måste sorteras upp.
BETYG: 3 solar

Ronny Svensson