Släng alla kartor heter Marcus Birros nyutgivna självbiografi.
- Kartor symboliserar ordning och reda, var vi ska gå här i livet. Genom att följa kartor, vare sig du är i en stad eller om du gör vad andra säger i livet så missar du väldigt mycket tror jag, förklarar han i Nyhetsmorgon.
- Följer du kartor ser du det andra redan sett. Ska du upptäcka något nytt får du slänga alla kartor.

Boken behandlar några av Birros allra mörkaste sidor, som alkoholism och notorisk otrohet.
- När jag fick den från tryckeriet för några dagar sedan undrade jag varför jag skrivit den. Det kändes ganska plågsamt och stundtals har jag känt viss ånger över att ha skrivit den. Samtidigt är det så att ska man vara någon form av självbiografisk författare så har man ett ansvar att inte bara lämna ut de coola sidorna, utan ska man vara ärlig måste man visa även de sidor man skäms över.

En av grundanledningarna till att Marcus Birro har skrivit självbiografin är för att bearbeta sina erfarenheter, gå vidare och bli en bättre människa, säger han.
- Alla som är lever ihop i relationer med någon vet att den personen har ett förflutet. Men alla kanske inte känner ett behov av att skriva en bok om det. Min fru är den tålmodigaste och modigaste personen i det här projektet.

Och det här med att använda skrivandet som terapi har han gjort sedan unga år.
- Jag skrev om ett förflutet innan jag hade ett, jag skrev sorgsna kärleksdikter innan jag hånglat med någon, vilket så här i efterhand är något rörande och lätt patetiskt möjligen. Poesin, att skriva, kom tidigt, för jag upptäckte att världen var väldigt svår att handskas med - och livet blev lättare atthandskas med när man skrev och formulerade om det. Och när man läste dikter. Därför blev skrivandet bland det viktigaste i mitt liv.

Se hela intervjun i klippet ovan.