patrick: Jag använder mycket nätdejtning ...Det är väl ok men blir arg när man går in på vissa sidor som gör reklam att det är gratis sedan .när man loggar in så vill dom at man skall betala för att kunna se mess från andra .det är fullt tycker jag ..
Nils Persson: Ja, det kan vi hålla med om. På Spraydate kan du dejta helt gratis. Men vi erbjuder också extra funktionalitet om man betalar.

Harley & Anna: Jag och min fru träffades på nätet (mötesplatsen) för ca 3 år sen. Nu kommer en liten knodd i maj så nätdejting i all ära ;)
Nils Persson: Stort grattis till er!

Patricia: Gomorron! Jag har ingen fråga utan vill bara berätta att Nätdejting fungerar... =) Träffade min fästman Nicke via Spraydate i november 2003...september 2004 flyttade vi ihop, köpte hus november 2004, förlovade oss december 2005.. =D Så ja det fungerar! Mvh Patricia Kungsör
Nils Persson: Grattis! Alltid lika roligt att få bekräftelse på att det vi gör fungerar!

Nina: Hej! Håller inte alls med om de råd ni gav i rutan nyss! Jag hade ingen bild på min sida på spraydate, och jag messade länge innan jag träffade någon, så jag visste vad det var för person som jag träffade. En kille messade jag med i 1 1/2 år innan vi träffades - vi visste vad vi gillade för typ av humor, filmer, vad vi brukade äta för mat, hur vi umgicks med våra vänner, ja allt! Vi flyttade ihop efter två månader och har nu varit ett par i över fyra år och är förlovade.
Nils Persson: Hej! Ja det är också rätt. Det viktigaste är att man tar det i den takt som man själv tycker känns bra. Grattis!

Nicke 35.: Precis som ni nämnde... Exklusiviteten försvinner på nätet! Utbudet för tjejer är enormt medan för oss killar är det ganska måttligt... iaf om man bor utanför storstäderna Sth, Gbg, mö... det är tjejernas marknad! Jag är ingen udda typ utan vanlig, framgångsrik, egenföretagare med dotter på 4 och schysst villa i en mindre stad... Har du/ni några tips/råd?
Nils Persson: Mitt råd till dig är att inte ge upp. Det du kan göra är att öka det geografiska spannet på området du söker kärleken i. För det är högst singeltäthet i storstäderna vilket gör att det är större andel storstadsbor som också dejtar på nätet. På Spraydate ser fördelningen jämn ut.

Emma: Har ni några bra tips på vad man ska skriva/inte skriva i sin presentation?
Nils Persson: Hej! Några råd är att alltid vara ärlig, personlig men kanske inte nödvändigtvis privat. Berätta gärna om dina intressen och vad du gillar att göra. Ta också med vad du söker hos din nya kärlek. Öppna upp för flört och kontakt helt enkelt. Lycka till!

Ulla Andersson: Jag är 72 år och pigg. Jag skulle gärna vilja dejta någon trevlig person i min åler. Vilken sajt skall jag välja?
Nils Persson: Hej! Anmäl dig och testsök på flera olika sajter för att hitta den som passar just dig. På Spraydate kan du dock både göra testsök eller dejta helt gratis. Lyckat till!

LsseMaja: Egentligen inte en fråga....vill bara tala om att nätdejting fungerar alldeles utmärkt! I alla fall i vårt fall.....vi träffades på nätet, jag och min fästman. Snart firar vi vår 5 årsdag...och till sommaren gifter vi oss! Vi började "dejta" på nätet i liten skala, sen efter 14 dagars chatande...så träffades vi då äntligen! Och det ska "klick"! Sen dess haar vi byggt upp ett liv tillsammans...Underbart, eller hur? Så visst kan nätdejting fungera...om man inte hittar sin kärlek! Kram! / Maja
Nils Persson: Härligt att höra. Stort grattis till er båda!

Monica: Varför är det så viktigt med bild? Jag vill inte bli igenkänd av arbetskamrater och affärskontakter.
Nils Persson: Det är ju en del av vem man är hur man ser ut. Men det ger framförallt fler kontakter. Chanserna att få kontakt med en potentiell dejt ökar ca 15 ggr med bild. Lyckat till!

Lars: Är det verkligen gratis på spraydate? Alla säger, parship, match, mötesplatsen osv skriver att det är gratis att registrera sig, men om man sen skall skicka meddelande/flört så kostar det? Är det gratis på spraydate?
Nils Persson: Ja Lars, det är helt gratis. Men det blir roligare om man är Deluxe ;) som kostar från 35 kr/månad.

: Hej Nils! Ville bara tacka spraydate, då jag fann min sambo där, vi har nu varit tillsammans i nästan 3 år, förlovade och förälskade. tack!
Nils Persson: Stort grattis till er!

Eva: När ska man träffas? Hur länge ska man prata innan? Känns som om det är stor risk att det rinner ut i sanden om man väntar för länge alternativt blir för "stor" grej om man träffas alldeles för snabbt? Vilka är annars dina bästa tips för att skilja agnarna från vetet? Hitta guldkornen som passar just mig? Tack!
Nils Persson: Du ska ju vänta så länge som det känns naturligt och bra för dig. Bästa tipset jag kan ge är att gå tillbaka till dig själv och känna efter vad du är ute efter. Du kan också ta en vän till hjälp. Lyckat till!

Sara: Många verkar vara så oseriösa, och verkar mest vilja träffa många än att träffa rätt. Hur tänker ni kring det?
Nils Persson: Jo, det kan finnas folk som är oseriösa, det finns det överallt. Men merparten av de som nätdejtar vill faktiskt träffa någon att dela sitt liv med.

S: Det jag kan tycka är synd är att ytligheten blivit så påtaglig på nätet också... Många ratas direkt baserat på kort, andra lägger in kort tagna för 10 år/kg sen... Trist.
Nils Persson: Jag håller inte riktigt med där. Det är lättare att bli ratad i verkliga livet. På nätet har man chansen att lära känna någon innan man träffas. Som vi sagt tidigare så är det bästa sättet att hitta kärleken och få det att hålla är att vara ärlig.

Maria: var stolt för den du är och vad du gör, ärligheten ökar då att hitta någon!
Nils Persson: Jag håller helt med dig.

Peter ,43: Är det olika åldrar eller typ 30- 60 år hos er ?
Nils Persson: Vi har singlar från 18 till 80 år. Men den största andelen är mellan 25-45 år. Men andelen 50+ ökar stadigt.

Millers: Du svarar på en fråga om seriösitet, att merparten verkligen vill träffa någon. Hur vet ni det? Har ni gjort undersökningar? Hur granskas dessa? Tänker att många som svarar direkt på sajten troligtivis är seriösa och då blir ju undersökningarna lätt lite sneda. Hur ser du på det?
Nils Persson: Ja vi har gjort undersökningar på det. Vi utgår från att våra medlemmar svara ärligt.

Helsingborgaren: Hur många medlemmar har ni ? även från utomland ?
Nils Persson: Vi har över 700 000 registrerade medlemmar. De flesta från Sverige men även från våra grannländer.

Kristina: Det funkar! Hör till dem som för 10 år sedan (!!!) hittade min gubbe via nätet. Då fanns inte nätdejtingsajter som nu. Vi träffades via en chatt. Visst kan man stöta på idioter, men det kryllar också av dem på krogen!! Nu lever vi livet med vovve, villa och volvo - och en härlig dotter!
Nils Persson: Grattis till er!

Kattis: Jag tänkte börja med nätdejting men vet inte vilken sajt jag ska välja. Var in på datorn igår kväll men vågade inte börja. Vilken sajt ska jag välja och kan jag var med på flera? Hur gör jag.....vad gör jag....vad väljer jag...Tack
Nils Persson: Börja hos oss. Där är det gratis. Lyckat till!

Maria: Jag skulle vilja prova, men tycker det verkar lite obehagligt att lämna ut uppgifter om sig själv så där. Råd?
Nils Persson: Du ska inte lämna ut uppgifter som avslöjar var du bor, telefonnummer etc. På Spraydate kan du vara helt anonym tills du själv är trygg nog att gå vidare till nästa steg med en dejt.

PH: Är det svårt att avsluta hos eran Date klubb ? , såg på plus om det problemet !
Nils Persson: Om jag inte missminner mig hänvisar Plus till en av våra konkurrenter. Hos oss är det inga problem att varken börja dejta eller sluta.

tika: jag är 60 år och är singel snart 5 år tillbaka,jag vill gärna träffa en mogen ,klok man.Vilen datinglinje kan du rekommendera?den ska helst vara gratis.
Nils Persson: Om den ska vara gratis så är det ju Spraydate som gäller. Lycka till!

nathalie: ungefär hur persnlig ska man vara på sin profil?
Nils Persson: Det ska vara intressant för den som läser den. Det handlar ju om att marknadsföra sig själv. Vart gränsen för hur personlig du vill vara avgör du. Så länge det känns bekvämt för dig är det förmodligen också ok.

Emma: Det känns som om det fortfarande är lite skamligt att nätdejta, folk brukar dra sig för att erkänna att de nätdejtar. Hur ser ni på det?
Nils Persson: Vi håller inte riktigt med. Som Rebecka nämnde i inslaget så är det mer och mer så att samma människor som är ute i svängen också finns på nätet. Majoriteten av Sveriges singlar uppger i undersökningar att de dejtar på nätet.

Inkan: Hej Varför har ni inte någon chatt för oss 60+
Nils Persson: På Spraydate kan du göra en avgränsning på ålder i din sökning. Så du väljer själv vem du vill kontakta.

Nils Persson: Hej! Nu är det dags att avsluta. Tack för alla frågor hoppas att ni har fått svar på era funderingar. Lycka till, vi ses på Spraydate! /Nils