Efter 21 en år posten lämnade Lars-Åke Lagrell som ordförande för Svenska Fotbollförbundet. Ny ordförande blir det tidigare kommunalrådet i Emmaboda - Karl-Erik Nilsson. Som välmeriterad fotbollsdomare har han gott om kött på benen när han nu åtar sig fotbollssverige.

Karl-Erik Nilsson har svårt att peka på en sak som är viktigast nu när han tillträder rollen, men han vill ändå nämna elitfotbollen.

- En viktig sak är dock att elit och bredd hänger ihop. Vi behöver en framgångsrik elitfotboll för att det är den viktiga publik- och underhållningsidrotten inom fotboll när vi inte spelar landskamp. Det är där det stora media- och marknadsintresset är.

Programledare Jesper Börjesson ber Karl-Erik Nilsson berätta vad han och fotbollsförbundet tänker göra för att stävja huliganismen.

- 2011 var ett ovanligt lugnt år, men när matcher tvingas avbrytas på grund av huliganism så är det förstås jättetråkigt. Dessa matcher sticker ju ut på ett sådant bedrövligt sätt, även om merparten av alla matcher är lugna.
- Det vi kan göra är att tillsammans med klubbarna föra en nära och tät diskussion med supportergrupperna och myndigheterna. Björn Eriksson gör ett otroligt bra jobb med att samordna säkerheten.