- Det känns oerhört bra att Nyhetsmorgon kan storsatsa på ett historiskt val som det i USA i år. Vi gör tre hela sändningar från Washington och jag hoppas vi kan redovisa resultatet under programmet den 5 november, säger Mattias Hägerlund , redaktör för Nyhetsmorgon i USA.

Jenny Östergren och Anders Kraft leder Nyhetsmorgons sändningar direkt från den svenska ambassaden House of Sweden. Tillsammans med TV4Nyheternas ankare Anna Lindmarker träffar de gäster från både inom och utanför den politiska sfären, svenskar som amerikaner, för att ge en så bred bild som möjligt av det politiska klimatet i världens enda supermakt.

Dessutom har Nyhetsmorgons reportageteam rest runt och tagit tempen på valrörelsen och ”vanliga amerikaner” runt om i landet.

- Våra program kommer att handla en hel del om politik men också om svenskar i Amerika, om amerikaners vardag och varför USA är så viktigt för övriga världen. Ser man våra program så får man en heltäckande kunskap om vad det här valet handlar om, berättar Mattias Hägerlund.

Missa inte Sveriges bästa bevakning av USA-valet – direkt i TV4.