Malou i tårar när sonen avslöjar hemligheten i direktsändning 

Sebastian von Sivers Haage, 31, är visserligen ett helt nytt ansikte för tv-publiken, men på Nyhetsmorgonredaktionen är han sedan 2014 en känd och uppskattad kollega: 

-  Sebastian är redan en del av Nyhetsmorgon-familjen, som en av våra duktiga redaktörer där han under flera år varit en av de drivande krafterna i Nyhetsmorgons utveckling. Han kan programmet bättre än de flesta, är kunnig, nyfiken och lyhörd. För mig känns det både tryggt och spännande att få Sebastian som morgonkompis och nu ska det bli så roligt att få introducera honom för alla tittare, säger Tilde de Paula Eby.

Hon får nu några veckor på sig att få Sebastian varm i kläderna inför premiären om en knapp månad.

-  Jag känner mig hedrad och ödmjuk inför uppdraget. Jag vet vad vi redaktörer brukar kräva av programledarna, och mina kollegor i rutan är proffs. Jag kommer säkert att göra lite misstag i början. Men det här måste ändå vara Sveriges roligaste programledarjobb, så framförallt är jag sjukt glad, säger Sebastian.

Nyhetsmorgon är Sveriges största morgonprogram med flera miljoner tittare i veckan och 1300 timmar sändningstid om året.

Programmet var vid starten 1992 det första dagliga morgonprogrammet i svensk tv och har under sina 26 år blivit en lika naturlig som omtyckt del av den svenska morgonrutinen.

Programledarna, i sina olika konstellationer, består av några av Sveriges mest erfarna och folkkära journalister. Deras centrala roll, den familjära och personliga inramningen, en mix av högaktuella gäster och ämnen och en genomgående stark nyhetsbevakning har bidragit till en kraftigt uppåtgående trend de senaste åren. Under 2018 har Nyhetsmorgon fortsatt att stärka sin position. Programmets räckvidd ökar stadigt såväl linjärt och digitalt och når nu så många som runt 800 000 på vardagarna och ofta över en miljonstark publik på helgerna.

-  Vi har hittat ett eget sätt att mixa och producera nyheter, fakta och feature som är svårt att kopiera. Sebastian kan det här hantverket i grunden och det är en stark tillgång som han nu bär med sig i sin nya roll som programledare. Det här blir mycket bra, säger Johanna Thulin Bratten, chef för Nyhetsmorgon.