Berit Landqvists skötte sin alzheimersjuke man hemma så länge hon klarade av det. När problemen blev för stora för henne att hantera erbjöd kommunen ett boende för honom. Enligt broschyren skulle få han få vård och omsorg, dagliga utevistelser med utflykter. Och det lät ju bra, tyckte familjen. Men bra blev det inte, vittnar de nu om.

"Borde haft larm på boendet"

Efter en tid på boendet upptäckte familjen att Eddie gick med nerbajsade blöjor, obytta lakan och hade fallskador. Varken Berit eller Agneta upplever att de fått gehör från personalen när de påpekat problemen.
- Pappa har fallit tio gånger nu, trots att vi gång på gång sagt att han skulle ha larm så har han inte haft det. Han ramlade i golvet och fick sy för att han blödde i pannan. Och han har nu förlorat hörseln, berättar Eddies dotter Agneta Giudilli i Nyhetsmorgon.

Attendos svar på kritiken

Vård- och omsorgsföretaget Attendo, som det handlar om i just det här fallet, har avböjt inbjudan till Nyhetsmorgon, men bemöter kritiken skriftligen. Hör Jenny Strömstedt läsa upp vad företaget säger och se familjens reaktion i klippet ovan.

Hör barn-och äldreminister Maria Larssons svar på kritiken kring ädreboenden