Filmen som är regisserad av Babak Najafi är, enligt Ronny Svensson, som ett pyramidbygge med Jorge och hans försök att göra det stora knarkklippet, JW som vill in i de fina kretsarna trots att han sitter på kåken och ska komma ut och sen Radovan och araberna. Allting går mot en brytpunkt där allt bara smäller.

Konstiga signaler

- Jag funderar när jag ser det här. Det finns en svenne, det är ju JW, sen är det araben, det är serben, det är chilenaren och det här gänget. Vad ger det för signaler? Det var likadant med första filmen egentligen. Samtidigt så är Peter Birro inblandad i manusarbetet och vad jag förstår bygger det här inte alls på någon bok, utan det är karaktärerna som inspirerat till den här filmen, säger Ronny Svensson.

Trots det är filmen enligt honom värd tre solar.

- Det skulle kunna vara ännu lite mer laddat politiskt. Man fattar ju att JW vill upp sig och de andra killarna är ju körda. Också finns det den krimimella hierarkin med Radovan som styr med järnhand. Men Babak sköter sig bra. Skådisarna är bra. De har lyckats få till det där, som jag alltid impades av med Tarantino när han kom fram, när dialogen bara flyter. Det har ju alltid varit svårt i Sverige, säger Ronny Svensson.

Få ett smakprov från filmen i klippet ovan.

Se också när Ronny Svensson recenserar Magic Mike och Faust.