Näringsminister Annie Lööf, en av våra färskaste ministrar, har haft några turbulenta veckor. Dag efter dag så har tidningarna varit fyllda med nya rubriker om felaktiga fakturor och dylikt. Även i morse vaknade hon till en tidningsrubrik: "Pressad i hemligt krismöte. Så tvingades Annie Lööf försvara alla sina fester" stod det i Aftonbladet.


- Snart kan man nog göra rubriker på det mesta. Det här är två telefonmöten som jag tog initiativ till i måndags. Jag har under hela den här tiden försökt vara så öppen och tillgänglig som möjligt, så det har varit ett led i den internkommunikation som jag ser som helt naturlig, säger Annie Lööf.

Fördröjt utlämnandet av uppgifter?


Uppgifterna om de felaktiga festfakturorna, som egentligen skulle ha betalats av Centerparitet, begärdes  ut av Aftonbladet från näringsdepartementet. Nu förekommer uppgifter som säger att Annie Lööf skulle ha fördröjt utlämnandet av de här uppgifterna för att hon skulle hinna rensa upp innan.


- Det stämmer inte. Konstitutionsutskottet ska granska det här under nästa vår och det ser jag fram emot, säger Annie Lööf.

Skadat förtroende


- Givetvis skadar det här förtroendet för mig som näringsminister och som partiledare och jag tar ett stort ansvar i detta. Det största ansvaret som jag tar, och som jag behöver ta, är att se till att de kontrollfunktioner som jag behöver ha på näringsdepartementet finns på plats och fungerar. Sedan har jag ett ansvar som partiledare och det är att genomföra Centerpartiets politik, säger Annie Lööf.

I klippet kan du också se när Annie Lööf berättar hur hon ska vinna tillbaka väljarnas förtroende och vilken politik hon tycker det är viktigt att få fram nu.

Se också när journalisterna Lotta Gröning och Anna Dahlberg diskuterar om det är rimligt att skattebetalarnas pengar går till myndigheternas fester.