Vad får SAS-ledningens agerande för konsekvenser? Ekonomiska kommentatorn Jens B Nordström svarar på programledare Jesper Börjessons fråga om företagsledningen sätter en ny standard för arbetsmarknaden när de kräver att lönerna sänks.
- Många fackliga företrädare är extremt oroade av det här. Det är ett tydligt ultimatum som SAS ledning ställer här till fackförbunden - antingen är ni med och räddar företaget och då måste ni bryta mot alla principer ni har eller så kommer det här att gå i putten, säger Jens B Nordström.

"Kan vara tomma hot från SAS-ledningen"

Men det finns ingen garanti för att ledningen kommer att verkställa hotet, menar han.
- Det kan vara ett tomt hot. Och det är vad de fackliga företrädarna funderar på - kan vi kanske komma överens via någon slags mellanväg? Det blir lite av ett chickenrace.

Så blir utgången av förhandlingarna mellan SAS och facket

Lyckas inte SAS ledning och facket komma överens finns tre alternativa utgångar denna söndag, enligt Jens.
- Antingen påbörjar man en nedmontering av företaget, vilket innebär väldigt stora konsekvenser. Eller så går facket med på försämringarna, vilket innebär väldigt stora konsekvenser i allt fackligt arbete framöver. Eller så finns det en medelväg där man säger att man inte har kommit hela vägen, men att det ser hoppfullt ut i förhandlingarna och sätter en ny deadline. Men det innebär å andra sidan en stor prestigeförlust för SAS ledning.

Hör Jens B Nordström om vilket alternativ han tror på och hur läget ser ut för att sälja: "SAS har haft en orgie i nästan-affärer". Klicka på klippet ovan.

Se senaste nytt om SAS-förhandlingarna