Efter en vecka av olympiska spel har de svenska framgångarna varit ganska måttliga, med två silvermedaljer som facit. Så när Therese Alshammar nu efter många om och med kliver in i tävlingarna är frågan: Kan hon simma hem en medalj av ädlare valör?

- Kan hon tävla så känns det som hon kommer att kunna prestera, säger simmerskan Josefin Lillhage i Nyhetsmorgons sportpanel.
- Jag tror att det är ett bra läge för Therese att inte ha den här pressen på sig utifrån. Många kanske inte ser henne som ett medaljhopp nu.

Samtidigt konstaterat Lillhage att 50 meter frisim är en gren med små marginaler, och att Therese Alshammars främsta konkurrent, Ranomi Kromowidjojo, verkar vara i högform. Skulle Alshammar gå till final och ta hem segern skulle det vara en bragd, menar Lasse Anrell:

- Om hon nu vinner så kan det i och med det här diskbråcket eller nervskadan bli den mest episka segern i svensk OS-historia.

Andra svenska hopp är Lassi Karonen som i dag är i final i rodden, och det svenska damfotbollslandslaget som spelar kvartsfinal mot Frankrike.

- Det är ett offensivt, spelskickligt, komplett Frankrike vi möter som kanske är ännu bättre än förra året. Sverige behöver sätta defensiven precis som man gjorde mot Japan, säger fotbollsspelaren Elin Ekblom Bak.

Och Lasse Anrell varnar för att trissa upp förhoppningarna även i fotbollen:
- Med ett svenskt mittfält där tre fjärdedelar är sjuka eller skadade ser det lite skakigt ut, säger han.