Från och med måndag den 3 februari kommer Tommy Myllymäki, Roy Fares, Paolo Roberto, Jennie Walldén och det irländska stjärnskottet Donal Skehan laga mat och baka i rutan.

Tiden för vardagsmatlagning hemma är knapp, så det är fantastiskt att ge tittarna genvägarna till kockarnas egna middagar, säger Marit Danielsson, exekutiv producent för Mitt kök och Nyhetsmorgon.

Konditorn Roy Fares kommer göra oss alla till framgångsrika hemmabagare, irländaren Donal Skehan laga lördagsmat på svengelska med sällan skådad fingertoppskänsla, Jennie Walldén, vinnare av ”Sveriges mästerkock 2013” utmanar våra smaklökar och Paolo Roberto, kokboksförfattare med passion för italiensk mat, inspirera.

Liksom tidigare medverkar också TV4:s egen kock Tommy Myllymäki, Årets kock 2007 och silvermedaljör i kock-VM, Lisa Lemke och Christina Gyllner.

Programmet sänds måndag till lördag varje vecka. Onsdagarna är nu helt vigda åt bakning i det nya formatet med Roy Fares, ”Mitt kök bakar” - ett bakprogram som både ska inspirera och instruera tittarna i köket.

Mitt kök inspirerar och tipsar alla oss som älskar att laga mat – både till vardags och till fest. Med recept på maträtter, tips på råvaror, enkla knep och avancerade tekniker vägleds hela Sverige i köket.

Mitt kök är förutom tv-programmen även Nordens största matmässa som går av stapeln under hösten i Stockholm och Göteborg och en av Sveriges största matsajter.