Folk tycks bli allt mer påhittiga kring hur svensexor och möhippor anordnas. Själva överraskningsmomentet vid den vanligt förekommande bortrövningen arrangeras ibland så pass övertygande att till och med polisen luras att tro att det är en riktig kidnappning i görningen.

"Polisen skrek att de skulle ligga stilla"

Under helgen 2-3 maj skulle blivande brudgummen Peter Olausson skjutsa sin blivande fru till ett köpcenter utanför Västerås. Där var tanken att hans svensexegäng skulle slå till. Men något gick snett på vägen.
- När vi kom fram såg jag åtta personer ligga på backen med händerna utsträckta och ungefär fem poliser med dragna vapen som skrek i en megafon att de skulle ligga stilla. Och så hade de stängt av E18. Jag tänkte att det var ett rån.

"De har vapen!"

Hans fästmö sa dock att hon visste vad det handlade om och klev ur bilen.
- Sätt dig i bilen, skrek jag, de har vapen!

När en av personerna fick ställa sig upp med händerna i handfängsel bakom huvudet och gå bakåt såg Peter att det var hans nära vän.
- Då började vi skratta.

Hela Peters berättelse hör du i klippet ovan.

Hör också Sandra Rönnfjords berättelse om möhippan som fick ett allvarligt avbrott när polisen ingrep mot maskerade borttrövningsförsöket. Den hittar du i klippet till höger.