Snart får Nyhetsmorgon ett nytt radarpar. Tillsammans med Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt ska Peter Jihde och Tilde de Paula ge tittarna en ännu bättre start på dagen:
- De är ett fullkomligt smashing par som andas allt det som Nyhetsmorgon står för, med superstarkt engagemang och äkta omtanke om tittarna, säger Marit Danielsson faktachef TV4.

Peter Jihde har bland annat setts i TV4:s stora sportevenemang, och som programledare för Idol. Nu tar han sig med tillförsikt an uppgiften att få Sveriges befolkning att komma igång på morgonen:
- För att fylla den här programledarrollen krävs att man är en journalistisk "Swiss Army knife". Det är en stor utmaning, och jag hoppas att jag klarar av den. Att få jobba med Tilde tror jag blir som att spänna fast sig bredvid Sveriges bästa attackflygare. Hon brinner för vartenda uppdrag, har enorm rutin och kan improvisera i svåra lägen. Egenskaper som jag älskar, säger han.

Tilde de Paula, med sju år från Nyhetsmorgon Söndag i bagaget, ser självklart fram emot att få vidareutveckla programmet även på vardagarna:
- Jag längtar efter att få komma in i det spännande dagliga nyhetsarbetet! Inget är så roligt som att få jobba i nyhetsflödet och att få sända live. När det händer, där det händer. Dessutom är jag väldigt glad att få arbeta med Peter Jihde, som är en närvarande och kreativ tv-snickrare som jag har stor respekt för och tycker mycket om, säger hon.

TV4:s faktachef Marit Danielsson är självklart nöjd med sina nyrekryteringar:
- Båda två har en bredd som motsvarar programmets spann från aktualitet, fördjupning, mänskliga öden till mer underhållande inslag.

20 augusti är det premiär i rutan för Peter och Tilde, som även är aktuella i andra produktioner hos TV4-gruppen: Peter som programledare för Pengarna på bordet och Tilde i Sjuans storsatsning Hela Sverige bakar.

Om Nyhetsmorgon:
Nyhetsmorgon är ett av TV4:s flaggskepp där nyheter och aktualiteter blandas med kultur, underhållning och lättsamheter, allt presenterat med en varm och personlig känsla. Programledarna hanterar ett brett spann av ämnen.