KARINS TESTOBJEKT:

Vidal Sassoon Nano Tourmaline & Ceramic

Tunn plattång med plattor av keramik och tourmaline

Omdöme:
Den perfekta tången för dig som är mycket på resande fot. Med en tjocklek på 2 cm tar den ingen plats i väskan. Olika värmeinställningar för ditt hår. Går fort att värma och är bäst på att platta ut. Fyrkantig och därmed inte så greppvänlig.

Pris från 395 SEK

Braun Satin Hair Colour Straightener Högteknologisk plattång med egenskaper som skyddar färgat hår

Omdöme: Vimlar av bra funktioner och inställningar för olika hårtyper, bland annat sparar den din senaste inställning så att du enkelt kan använda den igen. Stort plus för Boost-knappen som lätt får bukt med svåra slingor. Bra både för lockar och för att platta ut.

Pris från 657 SEK

LG X110

Mini PC eller notebook med inbyggd turbo 3G, 10 tums skärm och inbyggd webkamera. Den har hel 160 GB minne och väger bara 1,19 kg. Till datorn kommer schyssta väskor i fina färger. Den perfekta bloggdatorn med andra ord!

LG X110 med Telia mobilt bredband Fastpris privat i 24 månader
379 kr/mån, varav 229 kr är mobilt bredband. 0 kr i kontantavgift.

Ordinarie kontantpris 4995 kr.

Handpresso

En manuell espressomaskin som du kan ta med dig överallt

Hur/när använda: Du pumpar upp bryggaren till ett tryck på 16 bar. Häller i kokande vatten och sätter i en kaffepod. Sen är det bara att trycka på knappen och vips en espresso! Den kan användas var som helst. Ute i skogen, i båten eller på första dejten (när du vill imponera).

Pris: 1190 kr

Black & Decker Skruvdragare

Sladdlös och uppladdningsbar skruvdragare med både höger- och vänstergång (du kan både dra i och dra ur skruvar). Den är stark (5Nm) och har automatiskt spindellås för att du skall kunna dra för hand om skriven sitter riktigt hårt. Skruvdragaren har en blå lysdiod som gör att du kan se i mörker, t ex om du skall skruva i en garderob dit lyset inte når. Batteriet är ett lithium-batteri som håller laddning upp till 18 månader. Till skruvdragaren följer 10 bits och en borr som är lättillgänglig i hållaren.

Cirkapris: 499 kr.


Nokia 5320 Xpress Music

En ny tuff musikmobil med specialdesignat ljudchip för hi-filjud och talstyrd musikspelare: säg en artist och mobilen spelar den. Den har HS-USB för snabb musiköverföring, 3G, knappar till musikspelaren på utsidan av telefonen, inbyggda högtalare och standardkontakt på headsetet så du kan ha egna lurar. Mobilen känns lite plastig men har snygga färger och ok design. Helt klart det bästa ljudet till det bästa priset.

Pris: Från 1900 SEK

Samsung SGH-L700

Det här är en liten smal mobil som är billig med tanke på vad man får. Musikspelaren stödjer de flesta ljudformat som mp3 och WMA. Musikfilerna och spellistor synkar du enkelt. Den har 3 G, fm-radio, bloggklient, Outlook, en skärm på 2,1 och ett minne på 30 MB. Det enda minuset är kameran som bara har 2 megapixel och fotolampa. Finns i färger som rosa, silver och funky lila.

Pris: Från 1212 SEK

GUSTAVS TESTOBJEKT:


TomTom Go 630 Traffic

Detta är en mycket prisvärd gps med många funktioner som man annars bara hittar hos lite dyrare modeller. En favoritfunktion är integrationen med blåtandshandsfree, att den sedan också gör sitt jobb väldigt snabbt är inte en nackdel.
Även om gps:en blev förra årets julklapp så fungerar den lika bra i år.

Cirka 2300 kronor i butik.

Acer Aspire One A150

Acer är en av de två stora tillverkarna när det gäller minidatorer och just denna modell är våran favorit. I alla fall om man lägger till prisvärde.
Den jobbar på snabbt och trevligt och är hyfsat ergonomisk för att vara en minidator.

Cirka 3 490 kronor i butik.

Nokia N85 Kanske inte den billigaste av telefoner men den billigaste av überlurar. Den har det mesta från sin dyrare storebror N96 utom den meningslösa tv-mottagaren och lite mindre minne.

Det kan man leva utan när man sedan inser att denna har inbyggd fm-sändare och oled-skärm. En funktionsspäckad telefon som i sin klass inte kostar allt för mycket helt enkelt.

Cirka 4700 kronor i butik.

Rock Band

Spelet som låter dig bli rockstjärna på riktigt, eller i alla fall så nära det går. I och med att både Guitar Hero: World Tour och Rock Band 2 släptts så kan man nog förvänta sig ett bra prisras på original Rock Band vilket kan göra det till en perfekt julklapp. Särskilt med tanke på att vi fortfarande gillar Rock Band bättre än det nya Guitar Hero: World Tour. Guitar Hero må ha bättre instrument men känslan i Rock Band gör att det fortfarande står sig

Cirka 2000 kronor i butik.