Så var det dags att skaka liv i den gamla ”du kan inte lura döden”-serien igen, troligtvis tack vare att man nu kan ta livet av folk mer effektivt och häftigt med den utvecklade 3D-tekniken. Final destination-rullarna har alla en imponerande första sekvens där man har lagt mycket krut på att bygga upp scenen till ett crescendo där allt exploderar i eld, blod och våld.

Nya filmen är inget undantag där vi befinner oss på en racerbana och Nick får en vision om vad som ska hända när en bil får sladd och kraschar. Några på läktaren överlever massakern och de är dessa som sedan dör på mer eller mindre bisarra sätt enligt tidigare väl inprovad dramaturgi och det är bara Nick som genom sina inre syner kan rädda dem.

Frågan är om han kan bryta kedjan av dödsfall innan den når hans älskade flickvän?

Förre stuntmannen David R. Ellis som tidigare bland annat gjort Final destination II ligger bakom denna extremt blodiga fjärde del som inte bjuder på några finesser eller överraskningar. Dödsfallen kommer på ett pärlband och det är bara 3D-effekterna som gör den marginellt bättre än Final destination III, som var ett trist bottennapp. Solen lyser lite starkare tack vare brillorna på näsan, annars är det totalt mörker!
BETYG: 2 solar

Ronny Svensson