Det började som en blind date 2016. På lördag den 19 maj får den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle, 36, sin prins Harry under pompa och ståt i St George's Chapel i Windsor Castle.

Hela Storbritannien laddar just nu för vigseln på lördag, som äger rum i St George's Chapel i Windsor Castle. Direkt efter Nyhetsmorgons ordinarie sändning kan tittarna följa brölllopet tillsammans med programledare Jesper Börjesson, som flankeras av hovexperterna Ebba von Sydow och Claes-Johan Larsson. TV4s Anders Pihlblad och Matilda Schroeder rapporterar direkt från Windsor.

Det var i november förra året som det blev officiellt att prinsen gått ned på knä för att fria till Markle i bostaden vid Kensington Palace, enligt en gemensam intervju. Därefter har spekulationerna duggat tätt i brittisk och internationell press kring vilka gäster och artister som ska bli bjudna till bröllopet. Men nu är alltså programmet spikat. De 600 gästerna väntas anlända strax före 12 och själva vigselakten äger rum en timme senare. Efter vigsel åker prinsparet i kortege med häst och vagn omkring Windsor Castle för att sedan anlända till den första av två mottagningar på slottet. Den första är mer officiell och den andra för brudparets familj och privata vänner.

Hållpunkter under lördagen

08-11.30 Nyhetsmorgon sänds som vanligt. Nyhetsmorgons Anders Pihlblad rapporterar från förberedelserna inför det stundande prinsbröllopet i Windsor Castle. 

11.30 Nyhetsmorgons bröllopsspecial börjar. 

12.00. De första gästerna anländer till bröllopsceremonin i St George's Chapel. Ebba von Sydow och Claes-Johan Larsson kommenterar.

13.00 Vigseln inleds.

14.00 Brudparet åker i en kortege med häst och vagn i Windsor.  

15.00 Sändningen slutar.