I säsongsstarten av Kalla fakta vittnar tidigare anställda på Parken Zoo bland annat om att utrotningshotade djur avlivas för att ge plats åt nya djur - något som orsakat starka reaktioner hos tittarna.

Torbjörn Bergvall, vd på Parken Zoo, besöker Nyhetsmorgon för att uttala sig om djurparkens hantering av djur och vad de nu kommer att göra för att åtgärda missförhållandena.

Parken Zoo:s vd: "Här har vi misslyckats"

Det Torbjörn Bergvall direkt vill göra något åt är frysarna.
- Man ska inte hantera det på det här sättet, där har vi misslyckats. Det finns regler för hantering av döda djurkroppar, men däremot kanske inga etiska regler. Och då kan man fundera på om det ska behöva etiska regler - ja, kanske i det här fallet. Men här har vi misslyckats och det måste vi göra om.

"Bilderna i Kalla fakta inte helt rättvisande"

Personligen är ändå vd:n stolt över arbetet med de bevarande projekten de utför i parken, menar han.
- Ser man de här bilderna (som visas i Kalla fakta, reds anm) får man ju en annan bild, den är ju inte rättvisande till fullo. Bilderna ljuger aldrig, men vi ser inte hela bilden av det arbete vi gör.

Hör hur Torbjörn Bergvall ser på Parken Zoos rykte i dag, hur han kommer att hantera djurparkschefens lögner som och hur han ställer sig till den kritik som riktats mot företaget från tidigare anställda i klippet ovan.

Elin Svanström är den tidigare anställde som slog larm om missförhållandena - möt henne i Nyhetsmorgon