VINER I RUTAN:

90172 Schloss Gobelsburg Riesling Kammerner Gaisberg, 2009, Österrike, 159:- (5 Solar)

I love riesling från Österrike. Sval och fräsch härlig doft i fyllig matig stil med mogna sötaktiga aprikostoner. Smakrikt vin med klassiska rieslingtoner, skalbitter grapig syra och lång eftersmak. Definitivt ett karaktärsfullt matvin.

90140 Domaine de la Janasse Terre d'Argile Côtes du Rhôn, 2008, Frankrike, 159:- (4 Solar)

Saftig mörk blåbärsaktig doft med Rhone-klassisk pepprighet. I smaken blandas lätt sötmogen bärighet med mer syra och strävhet och gör det till ett riktigt bra matvin.

90131 Kanonkop Paul Sauer, 2007, Sydafrika, 279:- (5 Solar)

Bordeauxbladning – cabernet sauvignon, cabernet franc och merlot – som blandar rostade, fatiga mörkbäriga björnbärstoner med lättare syrlig svartvinbärsdoft. Rejält strävt vin med lite mer kärnbärig smak, rostade fat och balanserad syra. Drick den nu till smakrika kötträter med krämiga tillbehör eller lagra.

VINER VID "BORDET" (TILL MATEN):

5500 Bourgogne Aligoté, Frankrike, 99:- (4 Solar)

Inte sällan är regionalt vin till regional mat en genväg – om man har svårt att veta vad som passar. Till Saint-Marcellin – som är en populär ost i Lyon – passar detta lätta, friska och fräscha vin perfekt. Grönäppligt och med frisk grapeig syrlighet.

5106 Morgon, Frankrike, 89:- (3 Solar)

Många har genom åren "spottat" på vinerna från Beaujolais. Saft-blask brukar de säga… Men Beaujolaisvinerna med sin syrligt bäriga och mindre sträva stil är ett måste till viss mat. Perfekt när man vill dricka rött vin till fisk och också till sallad. Kyl gärna vinet något om ni vill ha det ännu mera vitvin-likt.