VINER TILL MATEN

FÖRRÄTT

2248 Albia Rosé 2011, Italien, 89 kronor (4 Solar)

Rosé till rått kött känns alltid rätt för mig. Vin gjort på merparten av Toscanas stolthet, druvan sangiovese, blandad med lite merlot. Vinbärig frisk smak med örtighet och blodgrapeig syrlighet.

VARMRÄTT

97073 Bogle Old Vine Zinfandel 2010, USA, 149 kronor (4 Solar)

Stor doft och smak med solmogen lätt sötaktig bärighet i blåbärsmarmeladstil. Lägg till pepprighet, vaniljiga fattoner och avslutande syrlighet. 

95311 Insoglio del Cinghiale Campo di Sasso 2010, Italien, 375ml, 74 kronor (4 Solar)

Gott vin – men för stramt för att passa med det sötaktiga i rätten. Finns det sötma i maten gäller det att möta upp detta med lite sötfruktiga mogna toner i vinet.

DESSERT

6107 Ruppertsberger Linsenbusch Riesling Eiswein 2009, Tyskland, 219 kronor (5 Solar)

Eiswein är en fantastisk smakupplevelse. Och extra gott och spännande blir det när man tänker på allt jobb, all oro och inte minst alla frusna fingrar som ligger bakom vinet. Söt, torkad aprikosighet med fisk och fräsch syrlighet i en blandad kompott.