Början på sidans innehåll

Orkanen Ida

Allt om ovädret i USA

Allt om ovädret i USA

Så påverkar ovädret Ida den svenska sensommaren

5 min 30 sek

När den tidigare orkanen Ida nu drar österut från USA, där den orsakat stor förödelse, blir det varmare väder här i Sverige, berättar TV4Nyheternas meteorolog Ulrika Elvgren, som förklarar hur det kommer sig.

Direktrapportering

Hela New Orleans utan ström efter orkanen Ida

1 min 49 sek

Det går ännu inte att överblicka skadorna efter orkanen Idas framfart i Louisiana eftersom mobiltrafiken är utslagen och hela New Orleans är utan ström. Men det står klart att vägar har svämmats över och tak blåsts bort och hittills har en människa dödats men den siffran väntas stiga.

Direktrapportering

Orkanen Ida nedgraderad till nivå 1

2 min 29 sek

Orkanen Ida har ställt till stor förödelse i Louisiana. Kraftiga vindar, översvämningar, över 800 000 strömlösa och stora regnmängder. Under morgonen har den tappat i kraft och nedgraderats, berättar meteorolog Linda Eriksson. Även om orkanen tappat i styrka så är oron dock inte över.

Direktrapportering

Katastrofläge efter orkanen Ida – svenska Julia: ”Väldigt läskigt”

10 min 34 sek

Orkanen Ida drar nu genom södra USA. Hittills har den orsakat enorma mängder regn, slagit ut elen för över 800 000 hushåll och företag och minst ett dödsfall. Svenska Julia Mosnier som studerar i delstaten Louisiana, en av platserna som drabbats värst, har behövt evakuera. – Det har varit väldigt läskigt, säger hon.

Direktrapportering

Hela New Orleans strömlöst

3 min 46 sek

Orkanen Ida drog in i går och har slagit hårt mot New Orleans, den största staden i amerikanska delstaten Louisiana.USA:s president Joe Biden har utlyst katastrofläge i Louisiana på grund av ovädret och frigjort federala resurser för att hjälpa de värst drabbade områdena.
Över 700 000 hushåll och företag är utan el och myndigheterna varnar för en "livshotande situation", berättar Nyheternas Peter Lindgren.

Direktrapportering

Stefan Borg om orkanen: ”Första dödsfallet har rapporterats”

1 min 11 sek

Orkanen Ida har dragit in över USA. I delstaten Louisiana slogs strömmen ut för över 800 000 hushåll och företag, och nu har det första dödsfallet rapporterats. — Det ska ha skett när ett träd föll över den här personen, säger TV4:s reporter Stefan Borg.

Direktrapportering

Orkanen Ida slog ut elnätet i New Orleans

1 min 11 sek

I södra USA har orkanen Ida har orsakat stora skador och bland annat slagit ut elnätet i stora delar av delstaten Louisiana. Orkanen som drog in över land i går svensk tid spås bli den värsta som slår till mot delstaten på 170 år.

Direktrapportering

Här drar "Ida" in över Louisiana: "Oerhörd kraft"

3 min 22 sek

Orkanen Ida har samlat kraft över den varma Mexikanska golfen – och har nu nått USA:s kust. Orkanen kan bli en av de värsta som slår till mot delstaten Louisiana på 170 år, varnar delstatens guvernör.

TV4:s meteorolog Peter Kondrup förklarar hur illa det faktiskt kan gå för delstaten, på dagen 16 år efter "Katrina".

Direktrapportering