OS i Tokyo

Olympiska spelen i Tokyo: 23 juli - 8 augusti

Olympiska spelen i Tokyo: 23 juli - 8 augusti

OS-svepet: Viktigaste höjdpunkterna

Daniel Ståhl är vidare till final i diskus, Armand Duplantis räddades från covid-19 av flickvän och mycket mer river vi av tillsammans med sportjournalisten Ida Björnstad. Här är stora OS-snackisarna just nu!

Experten: Så påverkas din sömn av vakna OS-nätter

När stora medaljchanser hamnar på extremt konstiga tider mitt i natten, och man jobbar: hur mycket kan man egentligen rucka på klockan? Helena Kubicek Boye, psykolog och sömnexpert, gästar Nyhetsmorgon och förklarar vad som är viktigt att tänka på om man utmanar sitt sömnschema.

Därför pratar allt fler idrottare om psykisk ohälsa: ”Otroligt modigt”

Att öppna upp sig och prata om sin psykiska hälsa har inte alltid varit en självklarhet för idrottare som presterar på den absoluta toppen. Men nu syns en tydlig trend och förändring med stjärnor som träder fram om sin psykiska instabilitet.Tidigare i våras valde tennisstjärnan Naomi Osaka att hoppa av från Franska mästerskapen, på grund av hur hon mår psykiskt. Och nu senast, för några dagar sedan så valde gymnastikstjärnan Simone Biles att hoppa av från flera tävlingar i OS, även det på grund av mentala ohälsa. Göran Kenttä, kompetensområdesansvarig inom idrottspsykologi på Riksidrottsförbundet ger sin synd på utvecklingen.

Anja Pärson: Så motverkar vi psykisk ohälsa bland idrottare

”Svår balansgång att både prestera och må bra”.
Allt fler elitidrottare pratar öppet om psykisk ohälsa. Tidigare i våras valde tennisstjärnan Naomi Osaka att hoppa av från Franska mästerskapen, på grund av hur hon mår psykiskt. Och nu senast, för några dagar sedan så valde gymnastikstjärnan Simone Biles att hoppa av från flera tävlingar i OS, även det på grund av mentala ohälsa. Nyhetsmorgon gästas av skidstjärnan Anja Pärson som förklarar varför det är en svår balansgång mellan välmående och prestation.

Senaste nytt från Tokyo-OS

Sportjournalisten Ida Björnstad ger oss det allra senaste snackisarna från OS i Tokyo. Bland annat pratar hon om värmen som ställer till det för atleterna i Japan, kända idrottsprofiler som ställer sig bakom Simone Biles och några saker du inte visste om OS.

Arkitekten om tidernas vackraste OS-stadion

OS är i full gång och det är inte bara idrott som visas, menar arktekten Thomas Sandell. OS är ju också enorma kontruktioner och stora satsningar på ofta spännande arkitektur. Här har Sandell valt ut sina favoriter och berättar om varför han har en särskild favoritbyggnad.

Här är dagens höjdpunkter i Olympiska spelen

Ida Björnstad berättar vilka programpunkter du inte får missa i dagens OS frånTokyo. Och reder ut åldersgränsfrågan vid Olympiskaspelen och såklart lite sporthistoria och visar sånt vi inte hade en aning om.