Början på sidans innehåll

OS i Tokyo

Olympiska spelen i Tokyo: 23 juli - 8 augusti

Olympiska spelen i Tokyo: 23 juli - 8 augusti

Steffo i skjutglädje med luftgevär – Jenny: ”Sluta nu!”

5 min 48 sek

I söndags tog Anna Normann silvermedalj i 50 meter gevär i Paralympics och kammade dessutom hem ett världsrekord. Hon har innan succén i Paralympics tagit VM-guld med såväl landslaget, det militära landslaget och paralandslaget. För Nyhetsmorgon berättar hon om resan till medaljen och passar även på att visa en skjutglad Steffo hur bössan fungerar.

Direktrapportering

Kom 3 minuter sent – blev av med OS-guldet

5 min 32 sek

I Tokyo pågår just nu Paralympics för fulla muggar. Och Ida Björnstad har full koll på vad som händer och berättar om det senaste det senaste från Paralympics. Dagens bestörtning är en konsevkens efter sen ankomst till anminstrationen.

Direktrapportering

Guldmedaljören Philip Jönsson hyllas: ”Har fått brev från Kungen”

5 min 15 sek

Ida Björnstad, sportjournalist, berättar om framgångarna i Paralympics. Under måndagen tog skytten Philip Jönsson Sveriges guldmedaljen i luftgevär 10 meter stående.
”Det var makalösa scener när han knep guldet och en fantastisk segerintervju. Han inspirerar otroligt mycket”. Jönsson har dessutom fått brev från Kungen där han gratuleras till guldet.
Louise Etzner Jakobsson tog även silver i kür och Anna Beck silver i cykling.

Direktrapportering

Paralympics drar igång - svenska medaljhoppen i Tokyo

7 min 9 sek

Idag inleds de Paralympiska spelen i Tokyo. Nyhetsmorgon gästas av sportjournalisten Ida Björnstad, som guidade oss genom OS och nu även passar på att lära oss allt vi behöver veta om svenska guldhoppen och storsnackisarna inför mästerskapet.

Direktrapportering

Peder Fredricsons fru om pressen innan guldet: ”Jobbigaste scenariot hände”

3 min 55 sek

Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson blev våra guld-hjältar i laghoppningen i Tokyo. Det bjöds inte minst på en spännande nagelbitare ända in i det sista och strax efter klockan 14 igår stod det klart - Sverige vann OS guld i laghoppning med knapp marginal över USA. Peder Fredricsons fru, Lisen Bratt Fredricson, förklara känslorna efter guldet.

Direktrapportering

OS-hjältarna Ståhl och Petterson är tillbaka i Sverige

10 min 47 sek

Diskuskastarna Daniel Ståhl och Simon Pettersson tog olympiskt guld- respektive silver i Tokyo. Sedan många år tränar de tillsammans och är nästan som bröder – i alla fall om man får tro deras tränare. Daniel och Simon berättar om hur de sporrar varandra och hur hemkomsten til Sverige har varit.

Direktrapportering

Senaste snackisarna från Tokyo-OS

8 min

Sportjournalisten Ida Björnstad berättar om de senaste snackisarna från OS i Tokyo. Bland annat handlar det som Sveriges silvermedalj i fotboll, Maja Nilssons höjdfinal och att Sverige är guldfavoriter i banhoppning.

Direktrapportering

Silver till Sverige efter tung straffläggning

5 min 53 sek

Svenska damlandslaget i fotboll tog som bekant ett OS-silver i Tokyo efter 1-1 mot Kanada som ledde till tung straffläggning. Victoria Sandell Svensson analyserar gårdagens match. Hur mår man vidare efter en tung förlust? Det svarar Daniel Ekvall, idrottspsykologisk rådgivare, på.

Direktrapportering

Nu gäller det – denna taktik blir avgörande i OS-finalen

3 min 49 sek

OS-finalen mellan Sverige - Kanada skulle ju ha spelats 04.00, men i går kom beskedet att matchen flyttas fram. Istället är det alltså klockan 14.00 svensk tid som vi får bänka oss för att följa damlandslaget. TV4 och C More:s expert Hanna Marklund går igenom vad som blir viktigt i finalmatchen Kanada-Sverige.

Direktrapportering

OS–avhoppare viktig politisk symbol för oppositionen

1 min 37 sek

Efter att ha flytt från den belarusiska OS–truppen i Tokyo har sprintern Krystsina Tsimanouskaya blivit ännu en symbol för president Aleksandr Lukasjenkos förtryck, trots att det inte låg politiska skäl bakom hennes avhopp. Igår kväll landade hon i Polen, där hon nu fått humanitärt visum.

Direktrapportering

Allt om OS-finalen i fotboll – Hanna Marklund om guldläget

4 min 27 sek

Alla vill veta vilken tid finalen spelas, men just nu är det tyvärr oklart. Sverige förbereder sig därför på två olika starttider. Men om den inte ändras så är det kl 04.00 svensk tid, som det är dags för de svenska fotbollsdamerna att spela OS-final mot Kanada. Fotbollsexperten Hanna Marklund är förväntansfull och delar med sig av tankarna inför den spännande finalen.

Direktrapportering

Peder Fredricssons fru om silvret: ”Fantastiskt att följa”

2 min 13 sek

Peder Fredricson plockade hem ett OS-silver i gårdagens banhoppning , och vilken rysare vi bjöds på. Finalen gick till omhoppning och där var Fredricson och hästen All In bara 17 hundradelar från guldet. Fföre detta landslagsryttaren Lisen Bratt Fredricson, som även är gift med Peder Fredricson, förklarar hur finalen var att följa hemifrån.

Direktrapportering

Senaste OS-snackisarna med Ida Björnstad

5 min 38 sek

Os-debutanten Oskar Rozenberg, silverdagen i Tokyo, Peders fortsatta guldsträvan, Karlströms knep mot hettan och inte minst fotbollsfinalen mot Kanada. Det är några av snackisarna vi får höra mer om när Ida Björnstad går igenom det senaste från OS i Tokyo.

Direktrapportering