Början på sidans innehåll

Gävleborna varnas efter översvämningarna

33 sek

Efter de kraftiga översvämningarna i Gävle varnas nu boende i staden för att vistas i närheten av Gavleån. De höga vattennivåerna gör att det finns en rasrisk.

Direktrapportering

Försäkring vid översvämningar – det här gäller: ”Ta bilder”

4 min 34 sek

Försäkringsbolagen rapporterar om långa telefonköer med husägare som drabbats av översvämningar. Vad är det som gäller kring ersättningar efter skador av det här slaget - och hur ska vi försäkra oss i framtiden då vädret beräknas bli mer extremt? Peter Stark är jurist och boendeexpert på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Direktrapportering

Christers nedervåning fylldes av avloppsvatten: ”En total chock”

2 min 18 sek

Gävleborg och Dalarna har drabbats av ordentliga översvämningar på grund av kraftiga skyfall de senaste dagarna. Christer Gustafsson i Gävle är en av alla som drabbats av översvämningar i veckan, hela hans nedervåning fylldes av avloppsvatten.

Direktrapportering

MSB: Här är det störst risk för översvämningar i framtiden

2 min 16 sek

Förödelsen efter de skyfall som drabbat Gävle är stor. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har i samarbete med Statens geotekniska institut tagit fram en lista över tio områden i Sverige som är särskilt utsatta för bland annat översvämningar. Vi pratar med Barbro Näslund-Landenmark, naturolycksexpert vid MSB och Sveriges representant i EU:s översvämningsdirektiv.

Direktrapportering

Efter skyfallen i Gävle: ”Ett slags Venedig med lera och bajs”

2 min 12 sek

I veckan har enorma översvämningar drabbat Gävle. Det har regnat över 160 millimeter på ett dygn – vilket är två månaders nederbörd på bara ett dygn – och förödelsen är stor. Vi får en direktrapport från Gävle av vår reporter Filip Jacobson.

Direktrapportering

Hanna flydde översvämningen: ”Hade stor panik över det som hände”

3 min 19 sek

Kraftiga skyfall och översvämningar har drabbat Gävle och i studentbostäderna Kungsbäck har alla boende tvingats evakuera på grund av byggnadens rasrisk.
Studenten Hanna Nordlander hann inte få med sig mycket mer än datorn och mobilen, för att sedan fly hem till pojkvännen.

Direktrapportering

Värsta skyfallet i Gävle på 20 år: ”Allting är förstört”

4 min 50 sek

Flera gävlebor vittnar om förödelse efter kraftiga översvämningar och polisen uppmanar allmänheten att inte resa till Gävleborg i nuläget. Busstrafiken är inställd och skolstarten har skjutits upp. Det senaste dygnet har det kommit motsvarande två månaders regn. Vi pratar med TV4Nyheternas reporter Markus Karlsson som befinner sig på plats i Gävle och gävlebon Katarina Lindberg.

Direktrapportering

Se tittarnas egna bilder från regnkaoset i Gävle

2 min 2 sek

När Josefine öppnade hissdörren var den fylld med vatten – undersköterskan Linda fick rycka ut när en granne fick en skärskada eftersom ambulansen inte kom fram. Hör Gävlebornas historier och se bilder från förödelsen efter rekordregnet.

Direktrapportering