Parlamentet är tillbaka för sin 28:e säsong i TV4. Samtidigt gör Måns Möller, Bianca Kronlöf och Nour El Refai debut i programmet.

– Att vara orädd är den viktigaste egenskapen för komiker i Parlamentet. Både Bianca, Nour och Måns är det, säger Anders S Nilsson, programledare. 

I Parlamentet slåss det röda och blå partiet om publikens röster i hetlevrade debatter, galna improvisationer, och populistiska utspel när Parlamentetkomikerna gör upp om vilket parti som är bäst - eller sämst - lämpat att styra landet. Anders S Nilsson återvänder som programledaren som håller koll på sina frispråkiga politiker.

- När vi körde valextra inför valet förra året var det väldigt kul och alla fick en nytändning. Det bådar gott för hösten, säger han.

Programmet har genom åren fungerat som plantskola åt Sveriges största komiker. Johan Glans, Henrik Dorsin, Petra Mede, Soran Ismail, Magnus Betnér och Björn Gustafsson är några av de komiker som fick sitt publika genombrott i Parlamentet.

Nu är det dags för komikerna Bianca Kronlöf, Måns Möller och Nour El Refai att kasta sig in i osakliga debatter och att mötas i bland annat paradronden Tips Från Coachen.

- Både Nour och Bianca har en explosiv stil. Det ska bli spännande att möta deras energi och släppa loss dem i rutan, säger Anders.

Programmet har säsongsstart den 23 augusti klockan 20.00 i TV4 och sänds i 8 delar.

Här är panelen:

Johan Ulveson
Babben Larsson
Annika Andersson
Bianca Kronlöf
Kristoffer Appelquist
Per Andersson
David Batra
Henrik Hjelt
Nour El Refai
Robert Gustafsson
Pia Johansson
Måns Möller
Soran Ismail