Agneta Sjödin

Namn: Agneta Sjödin

Född: 20 juli 1967

Uppvuxen i: Hudiksvall

Familj: Dottern Maja Strömstedt

Bor: Nacka

Karriär: Började som ljustekniker och blev sedan programledare. Du har bland annat sett henne leda Tur i kärlek, Sikta mot stjärnorna, Gladiatorerna, Fångarna på fortet och Agnetas Nyårskarameller. Agneta Sjödin varvar programledarjobben med författaruppdrag och har släppt ett flertal romaner.

Let's dance: Till en början ledde Agneta Sjödin Let's dance tillsammans med David Hellenius och gjorde comeback 2010 som deltagare där hon slutade på 10:e plats.

Bästa resmål: "Jag älskar att resa och gör det så ofta som möjligt. Har ingen speciell favorit, jag blir lycklig varje gång jag kommer till Arlanda för då vet jag att jag står inför en upplevelse."

Favoritserie: Downton Abbey.

Favoritmaträtt: Chicken ticka butter masala.

Intressen: Träna, skriva och resa.

Utmärkelser: Agneta Sjödin har mottagit två tv-priser från Expressen för Årets bästa TV-personlighet 1992 och -98, Årets bästa kvinnliga TV-personlighet från Aftonbladet 1999 och en Silverpocket 2008 för romanen ”En kvinnas Resa".

Mest stolt över: "Min dotter Maja som föddes i maj 1998, sedan är jag stolt över min karriär på TV4 och de böcker jag hittills skrivit."

Aktuell: Som programledare för Vardagspuls.

Agneta Sjödin i sociala medier

Artiklar

Agneta Sjödin, Suzanne Reuter och Gunde Svan i Fångarna på fortet 2019.
Visa bildspel

Miljonsuccé för nya Fångarna på fortet

Nya Fångarna på fortet gör storartad entré i TV4 och TV4 Play med toppnoteringar på över 1 miljon linjära tittare.

Nya Fångarna på fortet gör storartad entré i TV4 och TV4 Play med toppnoteringar på över 1 miljon linjära tittare.

Inför Fångarna på fortets nya säsong hösten 2019 så har Suzanne Reuter intagit rollen som gåtställaren ”Madame Fouras”. Gunde Svan och Agneta Sjödin är tillbaka för att lotsa deltagarna genom fortets utmaningar.

Enligt siffror från MMS så hade fredagens premiärprogram toppnoteringar på över 1 140 000 med ett genomsnitt på hela 990 000 linjära tittare. Adderat tittare som tittat via C More och TV4 Play så blir den så kallade total-tv-titten över en miljon tittare.

Andelen tv-tittare som valde Fångarna på fortet var 44,8% i TV4s huvudmålgrupp 15 – 64 år vilket kan jämföras med 25,4% i samma målgrupp under höstpremiären 2018.

-  Det är såklart superkul att så många valde att titta på Fångarna på fortet i fredags och som visar att Gunde, Agneta och Suzanne är en ny supertrio som kommer förgylla fredagsmyset i höst, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

I fredagens premiärprogram tävlade deltagarna Glenn Hysén, Margaux Dietz, Viktor Frisk, Tobias Hysén, Renaida Braun och Anis Don Demina.

Linjära siffror är från MMS med timeshift tom söndag 18 augusti.