Agneta Sjödin

Namn: Agneta Sjödin

Född: 20 juli 1967

Uppvuxen i: Hudiksvall

Familj: Dottern Maja Strömstedt

Bor: Nacka

Karriär: Började som ljustekniker och blev sedan programledare. Du har bland annat sett henne leda Tur i kärlek, Sikta mot stjärnorna, Gladiatorerna, Fångarna på fortet och Agnetas Nyårskarameller. Agneta Sjödin varvar programledarjobben med författaruppdrag och har släppt ett flertal romaner.

Let's dance: Till en början ledde Agneta Sjödin Let's dance tillsammans med David Hellenius och gjorde comeback 2010 som deltagare där hon slutade på 10:e plats.

Bästa resmål: "Jag älskar att resa och gör det så ofta som möjligt. Har ingen speciell favorit, jag blir lycklig varje gång jag kommer till Arlanda för då vet jag att jag står inför en upplevelse."

Favoritserie: Downton Abbey.

Favoritmaträtt: Chicken ticka butter masala.

Intressen: Träna, skriva och resa.

Utmärkelser: Agneta Sjödin har mottagit två tv-priser från Expressen för Årets bästa TV-personlighet 1992 och -98, Årets bästa kvinnliga TV-personlighet från Aftonbladet 1999 och en Silverpocket 2008 för romanen ”En kvinnas Resa".

Mest stolt över: "Min dotter Maja som föddes i maj 1998, sedan är jag stolt över min karriär på TV4 och de böcker jag hittills skrivit."

Aktuell: Som programledare för Vardagspuls.

Agneta Sjödin i sociala medier

Artiklar

Om ovädret som drabbat inspelningarna av Fångarna på fortet

På fredagen drar ett större oväder in mot den franska atlantkusten och drabbar det område där inspelningarna av Fångarna på fortet 2019 äger rum.

På fredagen drar ett större oväder in mot den franska atlantkusten och drabbar det område där inspelningarna av Fångarna på fortet 2019 äger rum.

Fort Boyards säkerhetsteam har med anledning av stormvarningen beslutat att avbryta alla inspelningar på Fort Boyard. Fredagens inspelningar kommer att avbrytas och fortet töms på personal.

- Fortet är stabilt nog för att stå emot oväder men den typ av storm som nu kommer in är på den nivån att franska säkerhetsteamet har beslutat att avbryta inspelningarna. Det beror främst på att vi inte på ett säkert sätt kan genomföra transporter och vi vågar inte riskera något utan säkerheten går först, säger Jonathan Nordin exekutiv producent på TV4.

Efter att stormen avtagit i styrka så återupptogs inspelningarna under helgen.

– De deltagare som skulle tävlat i fredagens program är informerade och vi jobbar just nu på efter en krisplan, sa Jonathan Nordin till Aftonbladet.

Nya Fångarna på fortet har premiär 16 augusti i TV4.