Början på sidans innehåll

Alexander Hermansson

Gymnasten och barnprogramledaren Alexander "Alex" Hermansson är känd från bland annat Talang, otaliga Youtube-klipp, barnprogram och underhållningsgruppen Rackartygarna. Våren 2015 snörade han även på sig dansskorna och medverkade i Let's dance.

Gymnasten och barnprogramledaren Alexander "Alex" Hermansson är känd från bland annat Talang, otaliga Youtube-klipp, barnprogram och underhållningsgruppen Rackartygarna. Våren 2015 snörade han även på sig dansskorna och medverkade i Let's dance.

Alex "Det är jätteledsamt"

2 min 48 sek

Det blev härliga och akrobatiska Alex Hermansson tillsammans med sin Jeanette som tvingades lämna Let's dance i fredags. På trappan jämte dem stod artisten och programledaren Marie Serneholt och spänningen gick att ta på.

After dance del 7

6 min 45 sek

Se eftersnacket med Jessica Almenäs, som pratar med utröstade Alex Hermansson och Jeanette Carlsson. Marie Serneholt berättar om hur det var att stå på trappan och nästan åka ut än en gång. Dessutom juryns ordförande Tony Irving som analyserar tittarnas val.

Alex och Albin = Albex

49 sek

Denna fredag är det tema Min Idol och Alex Hermansson har bjudit in Albin som ska framföra sin låt Frank tillsammans med Mattias Andréasson. Se honom byta ansikte med Albin här.

Dansordning och låtlista kvartsfinal

Förra veckan var det tyvärr Jenny Strömstedt som tvingades lämna tävlingen. Denna veckan är det kvartsfinal, temat är Min Idol och fyra par ska bli tre. Alla par ska dansa varsin dans samt ska alla dansa fusion.

Rackaralex bästa filmtips

1 min 39 sek

Hur många "Nala" får filmen Sex and the City? Hör vilka filmtips Alex Hermansson och Jeanette har och vad de helst tittar på.

Dansordning och låtlista program 6

Förra veckan var det tyvärr Jonas Hallberg som tvingades lämna tävlingen. Denna veckan ska fem par bli fyra och temat är Film. Alla par ska dansa varsin dans samt ska alla dansa swing.

Alexander Hermansson gick med bruten rygg i två dagar

14 min

Programledaren, youtube-fenomenet och Let´s dance-deltagaren Alex Hermansson förstod inte allvaret efter rutschkanaolyckan för några år sedan. I två dagar gick han med bruten rygg, och var bara en hårsmån från att bli förlamad. Missa inte när han gör trix och volter med Malou!

Lag Less dance more show uppträder

2 min 58 sek

Jonas Hallberg, Jenny Strömstedt och Alexander Hermansson slår ihop sina kloka huvuden med sina dansare och gör ett bejublat disco-nummer.

Teamdans och hejaramsor

32 sek

På fredag är det äntligen dags för årets deltagare att framföra en teamdans tillsammans och såklart har de varsin hejaramsa. Team "Rock of ALL ages" består av Ingemar Stenmark, Jonas Björkman och Marie Serneholt. Team "Less dance, more SHOW" består av Jonas Hallberg, Alex Hermansson och Jenny Strömstedt.

Balansövning med Ingemar och Alex

1 min 21 sek

Det tränas inte bara dans under veckorna utan det verkar bli en del styrketräning och några balansövningar också. Se Ingemar och Alex öva balans på en boll här.

Dansordning och låtlista till program 5

Program 5 handlade om ett år att minnas. Det blev en hel del starka historier och fantastiska danser. Här hittar du i vilken ordning paren dansade och till vilken låt.

Alex japanska prank

1 min 23 sek

Alex Hermansson har fått nys om att hans danspartner avskyr wasabi och bjuder henne på en sushilunch med ja, en del wasabi.

Fett med swag

44 sek

Rackaralex och Jonas Hallberg är i farten och lär ut ordspråk till Ingemar Stenmark.